Toplumsal Varoluş Hareketi, hükümetin dağıttığı vatandaşlıkların “asimilasyon ve entegrasyon politikalarının bir ürünü olduğu” görüşünü savunarak, bu politikalara ve dayatmalara izin vermeyeceklerini kaydetti.

Toplumsal Varoluş Hareketi adına açıklama yapan KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan,  yanlış nüfus politikalarının ülkedeki kriminal olayların artmasının, en büyük sebebi olduğunu kaydetti.

UBP’nin verdiği vatandaşlıkların bugün 5 bin 200’ü aştığını iddia eden Kaptan, bu nedenle  gençlerin göç ederken, hastanelerdeki sağlık hizmetlerinin yetersiz kaldığını; okullarda öğretmen eksikliği yaşandığını, bazı okullarda tuvalet bulunmadığını kaydetti ve “Nüfusun daha da artırılması neye hizmettir?” diye sordu.

Çağdaş dünyada askerlik nedeniyle vatandaşlık verildiğinin görülmediğini belirten Kaptan, bu gerekçeyi gösteren bakanın da, halkın da dünyanın gözünde komik duruma düştüğünü belirtti.

“Verilen vatandaşlıkların, bizim gibi dar ekonomili ülkelerde ekonomiye katkısı nedir? Verilen vatandaşlıklar ekonomiyi canlandırmamakta, aksine ucuz emek yaratmakla beraber işsizliği getirmekte ve ülke gençliğinin göçüne neden olmaktadır” diyen Toplumsal Varoluş Hareketi sözcüsü Ahmet Kaptan, “UBP’nin dağıttığı vatandaşlıkların, asimilasyon ve entegrasyon politikalarının bir ürünü olduğunu” öne sürdü.

Nüfus yapısı değiştirilerek demografik yapının da ipotek altına alındığını da iddia eden Kaptan, “Toplumsal Varoluş Hareketi asla UBP ve AKP’nin asimilasyon ve entegrasyon politikalarına ve dayatmalarına izin vermeyecektir” dedi.

Editör: TE Bilisim