Azerbaycan Milli Dedekorkut Vakfı ve Uluslararası Azerbaycan Dünyası, Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ı “Vatan Evladı Yüksek Madalyası”na layık gördü.

Vakıf yetkilileri madalyayı Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın çalışma ofisinde, oğlu ve Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş’a takdim etti.

Serdar Denktaş, madalyanın Türk dünyası adına verilen önemli bir ödül olduğunu vurgulayarak, teşekkür etti.

Denktaş, madalyanın geçtiğimiz yıl babası merhum Denktaş’ın sağlığında verilmek istendiğini ancak bunun gerçekleşemediğini, babasının madalyaya layık görüldüğünü öğrendiğinde çok duygulandığını kaydetti.

DENKTAŞ: “ÇOK DUYGULANDIM”

Serdar Denktaş, “Vatan Evladı” madalyasının Türk dünyasına hizmet eden kişilere verilen önemli bir ödül olduğuna dikkat çekerek, “Ödül babama sağlığında verilmek istenmişti ama maalesef bu gerçekleşemedi. Babam madalyaya layık görüldüğünü öğrendiğinde çok duygulanmıştı. Ödülü alırken ben de çok duygulandım” dedi.

Madalyanın gelecek yıl tamamlanması planlanan müzede sergileneceğini belirten Denktaş, tüm Türk dünyasına teşekkür etti.

İSMAYILOV: “ÖDÜLE EN LAYIK KİŞİ DENKTAŞ”

Azerbaycan Milli Dedekorkut Vakfı ve Uluslararası Azerbaycan Dünyası Başkanı Eldar İsmayılov, Denktaş’ın büyük zorluklar içinde KKTC’yi kurarak, Türk dünyasına kazandırdığını, hizmetlerinin çok önemli olduğunu belirtti.

KKTC’nin Türklerin yaşadığı ülkeler içinde önde gelen bir devlet olduğunu belirten İsmayılov, “Çünkü bu devlet çok büyük zorluklarla, büyük emeklerle kuruldu” dedi.

Ödülü Denktaş’a sağlığında vermek istediklerini ancak bunun gerçekleşemediğini söyleyen İsmayılov, “Tüm Türk dünyası adına verilen bu ödüle en layık kişi Rauf Raif Denktaş’tır. Ödülü onun adına oğlu Serdar Denktaş’a veriyorum” diye konuştu.

İsmayılov, Azerbaycan’ın KKTC’ye Türkiye kadar yakın olduğunu söyledi.

KİTAP HEDİYE EDİLDİ

Tören sırasında, Denktaş’ın portresini çizen Azeri Ressam Sakit Mammadov da, çizdiği portreleri içeren kitabını Serdar Denktaş’a hediye etti.

Mammadov ile Vakıf yöneticilerinden Refik Aziz, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş ile ilgili anılarını ve düşüncülerini anlattı.

Editör: TE Bilisim