9 Nisan tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan bilgilere göre, süresi dolan veya istifa eden üye ve başkanlar yerine, yeni isimler atayan Bakan Kurulu, Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi Yönetim Kurulu’nda görev süreleri sona eren Başkan Gürsel Uzun ile üyeler; Erdoğan Mani, Hakan Fellahoğlu, Kemal Özçakır, Mustafa Tunçalp ve Şefik Aşçıoğulları’ndan boş kalan koltukları yeni isimlerle doldurdu.

Alınan yeni karara göre, Başkan Ahmet C. Musaoğulları olurken, üyeler ise; Cezar Ekinci, Ali Bardak, Mahmut Kanber, Hande Kayasal Çelikden, Yücem Eröner ve Mehmet Hoca’dan oluştu.

Kararda ayrıca, görev süresi dolmasına rağmen Hande Kayasal Çelikden isimli üyenin, görevine devam etmesine de yer verildi.

Öte yandan bir süreden beri, yaşanan istifalar nedeniyle boş kalan Kıbrıs Vakıflar Bankası LTD. Yönetim Kurulu’nda, Vakıflar İdaresi’ni temsilen görev yapan başkan ve üyeler ile KKTC Kalkınma Bankası’nın Yönetim Kurulu’ndan istifa eden üyeler yerine de yeni isimler getirildi.

Bakanlar Kurulu tarafınca alınan kararlara göre, ilgili yasa uyarınca, Kıbrıs Vakıflar Bankası LTD. Yönetim Kurulu’nda, Vakıflar İdaresi’ni temsilen görev yapan başkan ve üyelerin istifası ile boşalan başkan ve üye mevkilerine getirilen isimler şöyle oldu; Başkan Muhteşem Hacımulla, Hüseyin Özarın ve Emel Ulaş ise üye olarak atandı.

Yine Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu’na üye olarak atanan Rüstem Akyön, Nevzat Nevzat, Enver Hoca ve Akın Aktunç’un istifa etmesi nedeniyle, yerlerine şu isimler atandı; Mustafa Besim, Berkan Tokar, Kamil Sertoğlu, Ali Tunçtaşlı.(Kıbrıs Postası)

Editör: TE Bilisim