SDP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Soylukal, Vakıflar İdaresi’ne ait malların hükümette yer alan partilerin bazı yakınlarına ve milletvekillerine uzun vadeli kiralandığını ve bazılarının kiralarını ödemediğini iddia etti.

Soylukal, yazılı açıklamasında “Ülkenin her bölgesinde Vakıflar İdaresi’ne ait bu mallar hükümette olan partililerin veya bazı milletvekillerinin ailelerine uzun vadeli kiralandığını görmekteyiz.Yüzlerce dönüm arazilerin kiralandığı ve yıllardır kira bedeli ödemeyen şirketlerin olduğunu biliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Soylukal ayrıca, Vakıflar İdaresi’ne ait çok değerli deniz kenarındaki arazilerin siyasi partilere yakın kişilere kiralandığı ve bu kişilerin de akabinde söz konusu mülkleri milyon dolarlar karşılığında yabancı şirketlere devrettiğini savundu.

SDP olarak bu gibi olaylarda yer alanları yargıya taşıma kararlılığında olduklarını kaydeden Soylukal, “Vakıflar İdaresi Müdürü’nün en kısa süre içerisinde bugüne kadar kimlere neler verildiğini, kimler hakkında dava açıldığını veya neden açılmadığını şeffaf bir şekilde halkımızla paylaşmasını arzulamaktayız” dedi. 

Editör: TE Bilisim