Evkaf gönüllüsü çocuklar, “Çevreyi Koruyan ve Güzelleştiren” Vakfı canlandırarak, Lefkoşa Dereboyu’nun bir bölümünü temizledi.Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin (KVİ), atalarımızdan miras kalan vakıf geleneğinin genç nesillere aktarılarak yaşatılması amacıyla, değişik bölgelerdeki çocukların, farklı vakıfların temsilcisi olarak çalışmalarını öngören projesi kapsamında, büyüklere örnek bir çalışma yapan vakıf gönüllüsü 8 çocuk, Lefkoşa’da Dereboyu olarak bilinen cadde üzerinde çevreye atılmış çöpleri topladı. Çocuklar ayrıca, Kanlıdere’nin bir bölümünde de temizlik yaptı.

“Karşılık beklemeden iyilik yapmak” sloganı ile hayır faaliyetlerini sürdüren Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin, vakıf geleneğinin toplumda yaşatılması için başlattığı projeye gönüllü katılan bu çocuklar, Çevreyi Koruyan ve Güzelleştiren Vakfı canlandırdı.
Bölge esnafının kendilerine gösterdiği olumlu tepkiden memnun olan genç vakıf gönüllüleri, en çok kağıt, sigara izmariti, poşet, teneke ve pet kutuları yoldan topladıklarını belirtti.

Dereboyu’nda dükkanların önlerini, yol boyundaki çöpleri toplayan çocukların örnek davranışından etkilenen bazı dükkan sahipleri, çocuklara teşekkür ederek, “Bizlere örnek oluyorsunuz” diye takdirlerini belirtti.
Vakıf gönüllüsü çocukların çalışmaları değişik bölgelerde devam edecek.

Gönüllü çevre temizliğine katılan çocuklardan bazıları düşüncelerini şöyle paylaştı:

Çağlayan Güneş(15 yaşında): “Gönüllü vakıf çalışmalarımıza devam edeceğiz, insanlara hayırlı olmaya, iyilik yapmaya devam edeceğiz. Dükkan sahipleri bize, ‘çok güzel bir iş yapıyorsunuz’ diye bizi tebrik etti.”

Üzeyir Gezer (15 yaşında): “İyilik yaptık büyüklere örnek olduk. Sokakta çok fazla sigara izmariti topladık. Büyükler bize teşekkür etti, bize, ‘örnek oluyorsunuz’ dediler. Bir abla bizi dükkanına çağırıp su verdi.”

Umut Gezer (13 yaşında): “İnsanların eğlenmeye gittiği yerde biz örnek bir çalışma yaptık, sokaktaki çöpleri topladık. Büyük çöp torbalarıyla 5 torba çöp topladık. İnsanlar çevrelerini temiz tutsunlar. Bizim bu yaptığımız herkese örnek olsun.”

Baran Gezer (12 yaşında): “Böyle çalışmaya katılmaktan çok mutlu oldum, iyi bir iş yaptığıma inanıyorum. İnsanlara faydalı olduğumu düşündüm, mutlu oldum. Biz iyilik yapmayı, paylaşmayı ve yardım etmeyi öğreniyoruz.”
 
Editör: TE Bilisim