Hamitköy ve Gönyeli çemberlerinde toplanarak Küçük Kaymaklı güzergahından 150 civarında iş aracıyla Lefkoşa’ya giren eylemciler, önce Meclis, ardından Maliye Bakanlığı önüne gitti.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin Çiftçiler Birliği’nin desteğiyle düzenlediği eylem, Lefkoşa trafiğinin sabah saatlerinden itibaren kilitlenmesine neden oldu.

UZLAŞI ÇIKMADI

Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile yapılan görüşmenin ardından uzlaşmaya varılamadığını açıklayan eylemciler, saat 17.00 itibarıyla buradan Başbakanlık’a doğru hareket edeceklerini bildirdiler.

“2017 BÜTÇESİNDE 180 MİLYON AYRILDI… KURAKLIĞA 25 MİLYON”

Eylemcilerle görüşme devam ederken bakanlık aracılığıyla yazılı açıklama yapan Denktaş, 2017 Mali Yılı Bütçesi’nde tarıma 180 milyon TL bütçe ayrıldığını bildirdi.

Denktaş, 6 ay içerisinde tarıma yönelik ödenebilecek her şeyi ödediklerini, kuraklık için de 25 milyon TL ödeneceğini kaydederek, “Bunun ötesinde bir şey yapmamız mümkün değil” dedi.

Düzenlemenin mümkün olduğunu dile getiren Denktaş, eylemi saygı ile karşıladığını ancak yeterli bilgi sahibi olunmadan yapıldığına inandığını belirterek şunları kaydetti:

“Suçlamalardan vazgeçelim. Burası diyaloga açık bir bakanlık. Gerçekleştirdiğiniz her ziyarette talepleriniz yanıt buldu. Buyurun, gelin, oturup diyalogla sorunlarımızı yeniden ortaya koyalım ve ortak bir çözüm formülünü konuşalım.”

Editör: TE Bilisim