KANUNSUZ UYUŞTURUCU MADDE (HİNTKENEVİRİ-MDMA) İTHAL VE TASARRUFU

16.06.2017 tarihinde, saat 11:10 sıralarında, İ.A. (E-46) Ercan Havaalanından KKTC'ye giriş yaptığı sırada narkotik detektör köpeğinin kendisine tepki vermesine üzerine, üzerinde yapılan aramada hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 1 gram ağırlığında madde, 2 adet uyuşturucu madde içerdiğine inanılan hap ve yaklaşık 200 miligram uyuşturucu madde içerdiğine inanılan toz madde bulunarak emare olarak alınmıştır. Adı edilen tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

KANUNSUZ UYUŞTURUCU MADDE (HİNTKENEVİRİ-SENTETİK CANNABİNOİD-MDMA EXTACY) ALMA VE TASARRUFU

16.06.2017 tarihinde, saat 12:15 sıralarında, Lefkoşa’da, Abdi İpekçi Caddesi üzerinde şüpheli görülen A.Y. (E-32)’nin üzerinde yapılan arama sonucunda içerisinde tütün ile karışık sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan ucu yanık sarma sigara, hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 4 gram ağırlığında madde, sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 50 miligram ağırlığında madde ile 2 adet madde içerdiğine inanılan hap bulunarak emare olarak alınmıştır. Adı edilen tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

KANUNSUZ UYUŞTURUCU MADDE (HİNTKENEVİRİ) ZİRAAT, ALMA VE TAŞIMA

16.06.2017 tarihinde, 11:00-12:00 saatleri arasında, Girne’de, K. A. (E-23), L.E.(E-23), Y.R. E.(K-22), B.M. (E-23), E.G. (E-23) ve S. R. (K-24 )’un bulundukları ikametgahta yapılan aramada sehpa üzerinde bir adet içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan pet şişe, tütün ile karışık hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 0,50 miligram ağırlığında madde, iki adet üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan öğütücü, bir adet hinkeneviri bitkisine ait olduğuna inanılan yaprak, saksı içerisinde 10 cm boyunda gövdesi kesilmiş, 1 kök hintkeneviri türü uyuşturucu madde içerdiğine inanılan bitki bulunarak emare olarak alınmıştır. Adı geçenler tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

KANUNSUZ UYUŞTURUCU MADDE (MDMA) ALMA VE TASARRUFU KANUNSUZ ATEŞLİ SİLAH VE PATLAYICI MADDE TASARRUFU

16.06.2017 Tarihinde saat 23:00 sıralarında, Girne’de gerçekleştirilen operasyonda S.K. (E-46 )’nin tasarrufunda uyuşturucu madde içerdiğine inanılan 2316 adet tam, 10 adet yarım hap ile bir adet 9 mm’lik tabanca, bir adet şarjör, 9 mm çapında toplam 14 adet canlı olduklarına inanılan mermi ve bir adet 9 mm çapında boş kovan bulunarak emare olarak alınmıştır. Adı geçen tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

Editör: TE Bilisim