Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi arasında sürdürülen Tarımsal Araştırma Ve Geliştirme Projesi (TAGEP) kapsamında “Uygulamalı Bağ Budama Seminerleri” düzenlendi.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre seminerler, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semih Tangolar tarafından Yeşilyurt ve Akıncılar’da verildi. Seminer dışında teorik bilgi aktarımının yanı sıra 8 ayrı bağ bahçesinde de uygulamalı olarak bağ budama eğitimi de verildi.

Yeşilyurt’ta düzenlenen seminerde Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Ercan Akerzurumlu ve Tarım Dairesi Müdürü Mehmet Akif Ünsal, son yıllarda yapılan çalışmalar ve KKTC Bitkisel Üretim Master Planı’nın önemi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Tarım Ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sayın Ali Çetin Amcaoğlu ise 1 Şubat Cuma günü Akıncılar’da gerçekleştirilen seminere katıldı.

Amcaoğlu burada yaptığı konuşmada, bölgenin stratejik öneminden ve Bakanlığın Master Plan konusundaki çalışmalarından bahsederken, bitkisel üretimde planlı bir üretim modelini hedeflediklerini vurguladı.

Bakan Ali Çetin Amcaoğlu daha sonra uygulamalı bağ budama alanına çok sayıda üretici ile birlikte budama yaparak memnuniyetini dile getirdi.
Editör: TE Bilisim