Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Meyve ve Sebze Toptancıları Birliği Başkanı Ahmet Maşera ve Seracılar Birliği Başkan Mahmut Doğan ile beraberlerindeki Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Toprak Ürünleri Kurumu’nun (TÜK) yeniden yapılandırılması yönünde atılan adımların ele alındığı toplantıda iki birlik adına konuşan Meyve ve Sebze Toptancıları Birliği Başkanı Ahmet Maşera, TÜK’ün yaşatılması projesi kapsamında atılacak adımları öğrendikten sonra projeye destek vereceklerini belirterek, kendilerinin de %3 olarak tarımsal ürünlere uygulanacak fonu ürün fiyatlarına yansıtmayarak özveride bulunacaklarını kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu da konuşmasında, toplumun tüm kesimlerinin el ele vererek kendi kurumlarına sahip çıkmasının önemine değinerek, aldıkları destekle yollarının çok daha kısalmış olduğunu söyledi.

ÇAVUŞOĞLU: “KARARLILIĞIMIZ ARTMIŞTIR”

Son günlerde gündemi meşgul eden konulardan biri olan TÜK’ün yaşatılması projesini Meyve ve Sebze Toptancıları Birliği ve Seracılar Birliği ile ele alan Bakan Çavuşoğlu, projeyi detaylı bir şekilde anlatma ve birlik başkan ve üyelerinin görüşlerini alma fırsatı yakaladıklarını kaydetti. Çavuşoğlu, KKTC halkı için yapılacak olan her şeyin paylaşılarak yapılması gerekliliğine vurgu yaparak, halkın kendi kendine ve değerlerine sahip çıkmakla devletini yüceltebileceğini belirtti.

Birliklerle görüşmesinde vardıkları mutabakatın sonucunda birliklerin ortaya koyduğu özveriyi görmekten duyduğu mutluluğu da dile getiren Çavuşoğlu, “KKTC vatandaşı olarak bu ülkede henüz her şeyin bitmediğini ve umut görülen, inanç duyulan her yere destek verilebileceğini görmüş olmanın onur ve gururunu yaşamaktayım” dedi.

Görüşmenin sağladığı motivasyonla tüm ekibiyle birlikte yoğun olan çalışma temposunu daha da artıracağını ifade eden Çavuşoğlu, KKTC halkının kaybetme lüksü olmayan kurumlarını tekrardan ülkeye kazandırmak yönündeki kararlılıklarının daha da arttığını dile getirdi.

Çavuşoğlu, birliklerden aldığı destekle yollarının daha da genişlediğini ve kısaldığını belirterek, koydukları hedefe çok daha kısa sürede ulaşacaklarına inanç belirtti. Çavuşoğlu, “Burada gördüğüm ruh milli mücadele döneminde halkını, namusunu, şerefini korumak için ortaya çıkan ruhun bugün kendi kurumlarını kurtarmak için motivasyona dönüşmüş halidir” şeklinde konuştu. Çavuşoğlu, yolunun “siyasi endişe yolu” değil halka hizmet yolu olduğunun da altını çizdi.

MAŞERA: “TÜK’ÜN YAŞATILMASI PROJESİNİ MEMNUNİYETLE KARŞILADIK”

Meyve ve Sebze Toptancıları Birliği Başkanı Ahmet Maşera, geçtiğimiz günlerde tarım ürünlerine uygulanacak %3’lük fon uygulaması ile ilgili basında yer alan açıklamalarının eksik bilgiden kaynaklandığını ifade ederek, TÜK’ün yeniden yapılandırılması için ortaya konan paketin tüm unsurlarını Bakan Çavuşoğlu’ndan dinledikten sonra memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.

Geçmişte yapılan hatalardan hesap sormak için adım atarak Başsavcılık’a suç duyurusunda bulunan Bakan’ın bu davranışının kendilerini de cesaretlendirdiğini ifade eden Maşera, TÜK’te hayata geçirilen yeniden yapılanma çalışmasının diğer sektörlere de örnek olarak benzerlerinin yapılmasını istedi.

“%3 OLARAK UYGULANACAK FONU ÜRÜN FİYATLARINA YANSITMAYACAĞIZ”

TÜK’ün yaşatılması projesi kapsamında atılacak adımları öğrendikten sonra projeye destek vereceklerini ifade eden Maşera, kendilerinin de taşın altına ellerini koyarak %3 olarak tarımsal ürünlere uygulanacak fonu ürün fiyatlarına yansıtmayarak özveride bulunacaklarını kaydetti.

Maşera, uygulanacak projenin takipçisi ve uygulanması halinde destekçisi olacaklarını belirtti.

“HAL YASASININ ÇIKARILMASI TÜM SEKTÖRE OLUMLU YANSIR”

Meyve ve Sebze Toptancıları ile Seracılar olarak çok daha ciddi sorunları olduğunu dile getiren Maşera, sorunlarının kaynağında hal yasasının olmaması olduğunu söyledi. Maşera, hal yasasının çıkarılması yönünde beklentilerinin olduğunu kaydetti.

Söz konusu yasanın çıkarılmasının sadece kendileri için değil tüm üretim sektörü için de olumlu bir adım olacağını vurgulayan Maşera, Bakan Çavuşoğlu’ndan bu konuda adımlar atacağı yönünde söz almış olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Editör: TE Bilisim