Almanya’nın Başkenti Berlin’de 6-8 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Fruit Logistica 2013 Yaş Sebze ve Meyve Fuarı’na Kıbrıs Türk Sanayi Odası organizasyonunda 8 firma ile katıldık. Fuarın açılışına katılan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, KKTC’li sanayici ve üreticilerin her geçen gün kendilerini geliştirerek daha iyiye doğru gittiğini ifade ederek “Dünya devleri arasında bir fuarda yer alıyoruz. Standımızla gurur duyuyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Avrupa’nın en büyük yaş meyve ve sebze fuarı Fruit Logistica’ya katılan Kuzey Kıbrıslı üreticiler, fuarın pazarlama, rakipleri tanıma ve müşteri potansiyelini artırma açısından önemine vurgu yaptı.
Kıbrıs Türk Sanayi Odası şemsiye standı altında Kuzey Kıbrıs (North Cyprus) adıyla fuara katılan yaş meyve ve sebze üreticileri, üç gün sürecek fuar boyunca yeni müşteriler edinme şansı bulurken, mevcut müşterileriyle de yüz yüze görüşme olanağını elde edecek.

Bakan Sunat Atun, fuara dev meyve ve sebze üreticilerinin katıldığını söyleyerek, “Bu fuarda 5 yıllık bir geçmişimiz olmasına rağmen, üreticimizle, duruşumuzla stand organizasyonumuzla gurur verici bir konuma geldik. Üreticimizi artık ‘daha fazla mal nasıl satabiliriz?’ çabası içinde görüyorum” diye konuştu. Atun ve üreticiler, yurt dışında daha güçlü bir pazarlama stratejisi geliştirilmesi ve bunun için örgütlenmeye gidilmesi gerekliliği üzerinde de durdu.

70 ülkeden 2 bin 300 firma katılıyor. Bu yıl 6. Kez katılım gerçekleştirdiğimiz fuarda standımız da yeni düzenlemesiyle de ilgi çekti. Profesyonel anlamda hazırlanan 105 m2’lik standa tanıtım açısından büyük yarar sağlıyor. Bu yıl fuarı ziyaret eden Bakan Sunat Atun’a ayrıca, bakanlık müsteşarı Ticaret ve Sanayi Dairesi Müdürleri ile yetkililer eşlik etti.

Fuara katılan firmalarımız şunlar:
“Cypfruvex, Sadık Kılıç Agritrade Ltd., Pergamos Agritrade Ltd., Alnar Ltd., Kıbrıs Türk Narenciye İhracatçılar Birliği, Akdeniz Narenciye İhracatçılar Birliği, Aydın Zeytin ve Zeytin Yağı ile Güzelyurt Enginarcılar Birliği.”

Dünya pazarını görmek önemli
Görüşlerine başvurduğumuz katılımcılar, dünya pazarını görmek açısından böylesine büyük çaplı fuarların katılımcısı olmanın önemli olduğu noktasında birleşti.
Üreticiler, “Dünyada meyve sebze meyve pazarını görerek pazarlama stratejileri geliştirebiliriz. Örneğin ürün çeşitliliğine ve üretim tekniklerine daha yakın oluyoruz ve bilgileniyoruz” dedi.

Üreticiler, 6 yıl içinde fuar sayesinde çok iyi yol aldıklarını ve pazarlama olanaklarına kavuştuklarını ifade ederek, “Bu fuarın bize yaptığı katkı yadsınamaz. Geçen zaman içinde pazarlama olanağı açısından çok yol aldık. Bu süre bize tecrübe kazandırdı. Rakiplerimizi görme ve tanıma olanağını bulduk. Sektörümüzdeki gelişmeleri yakından takip etme şansını yakaladık” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim