Bakan Şerife Ünverdi çalışanların hiçbir zaman mağdur edilmediğini, her zaman gerekli desteğin verilerek çalışandan yana yardımcı olunduğunu kaydetti.

Bakan Ünverdi, vatandaşın ihtiyaçlarına hızlı cevap verebilmek adına İhtiyat sandığı yönetim kurulunu toplantıya çağırdığını ve Pazartesi günü itibarıyleihtiyat sandığı avans ve iştirakçi(çalışan) ödemelerinin başlayacağınısöyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dt Şerife Ünverdi basına yaptığı açıklamada ,“Hükümetimiz hiçbir zaman çalışanları mağdur etmemiştir.Aldığımız karar ile Çalışanlar müracaat etmesi halinde en kısa sürede ihtiyat sandığı avans ve iştirakçi ödemelerini alabilecekler.

Yaptığımız tüzük değişikliği neticesinde de 30 bin TL ve üzeri geri avans ödeme süresi 24 aydan 60 aya çıkarılmıştır. Böylece çalışanlara taksit kolaylığı getirdik” ifadesini kullandı.

Bakan Ünverdi,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını çalışma hayatının daha güvenli, yarınlara umutla bakan ve çalışanın haklarından taviz vermeyen bir anlayışla yönettiklerini belirterek “Hükümetimiz çalışan her kesiminhuzurlu ve güvende olmasını hedeflemektedir. Bunu da layıkıyla yaptığımıza inanıyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim