Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, Bayrak Haber’de katıldığı Sabah haber programında Ulusal Birlik Partisi’nin 24 Şubat’ta gerçekleştirilecek ikinci tur kurultayına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Parti’de her iki yılda demokratik bir kurultay süreci yaşandığını hatırlatan Ünverdi, son kurultayda UBP’ye yakışmayan olaylar gerçekleşmesinin üzücü olduğunu söyledi.

Ünverdi, bu tür demokratik kurultayların geçmişte de yaşanmdığını vurgulayarak buna örnek olarak Hüseyin Özgürgün-Tahsin Ertuğruloğlu’nun yarıştığı kurultayları gösterdi.

Bakan Ünverdi, kurultaya yönelik değerlendirmelerini şöyle sürdürdü..

“Tabii ki tüzükte bir boşluk var deniyor ama benim inancıma göre 2 kişi yarıştığında 1 oy fazla alan başkan olmalıydı. Ama yargıya gidildi. Yargı bir karara vardı. Ona da saygımızı sonsuz. Bu son karar en adil karar olmuştur. UBP yine kazanmıştır. 2. Tura gidilecektir. Kabine olarak Başbakan Küçük ile bu yolu yürüyeceğiz. Başbakan’ın UBP’nin en zor günlerindeki tecrübesinin buralara yansıdığını görüyoruz. Ona güveniyoruz, inanıyoruz. Başbakan Küçük, herkesi kucaklayan hoşgörülü uzlaşıcı bir karaktere sahip. Halkı için en iyisini yapmaya çalışan bir Başbakan. 2014 seçimlerine onunla gitmek için bu yola çıktık”

Bakan Ünverdi, UBP delegesinin de sağduyu ile Başbakan Küçük’ü destekleyeceğine olan inancını dile getirdi.

Ünverdi, uygulanmaya başlanan 2013-2015 programının meyvelerinin alınmaya başlandığını, halkın da bunu takdir ederek Başbakan Küçük başkanlığındaki UBP’yi yeniden tek başına iktidara getireceğini vurguladı.
Editör: TE Bilisim