Narenciye sektöründe yaşadıkları sorunları Bakan Ünverdi’ye aktaran Tuncer İşkey, çalışma izni işlemlerinde kendilerine kolaylık sağlayan Bakan Ünverdi’ye teşekkür etti. KKTC’den cezalı çıkıp Türkiye’ye giden hasat işçilerine yönelik bir defaya mahsus af çıkarılmasını talep eden İşkey; parçalanmış işçi ailelerinin birleştirilmesi için affın gündeme getirilmesini talep etti. İşkey; son iki yıldır narenciye hasadında , işçi sıkıntısından dolayı gecikmeler yaşandığını kaydetti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi de kabulde yaptığı konuşmada; Narenciye Kesim Ekipleri Birliği’ne kaçak işçiliğin önlenmesi konusunda gösterdiği hassasiyetten ötürü ve Bakanlığı ile yaptığı işbirliğinden dolayı teşekkür etti. Narenciye üretiminin Güzelyurt bölgesinin can damarı olduğuna vurgu yapan Ünverdi, narenciye hasadı için yurtdışından işçi getirilmesinde yaşanan sıkıntıların azaltılması için Bakanlık olarak gereken kolaylıkları sağlamaya özen gösterdiklerini söyledi. Ünverdi, geçen yıl Şubat ayında kaçak durumda olanların kayıt altına alınması ve yasal konuma geçmesi için, Hükümet tarafından Muhaceret Affı çıkartıldığını ve bu aftan 10,000 e yakın kişinin yararlanarak kayıt altına girdiğini hatırlattı.
Bakan Ünverdi, hasat işçisi konusunda yaşanan sıkıntıların giderilmesi için, Birliğin taleplerini en kısa sürede değerlendireceğini ve ilgili bakanlarla da görüşeceğini söyleyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim