Niyazi's Restoranları sahibi Ahmet Niyazi Res-BirBaşkanı Süleyman Gürcafer için suç duyurusunda bulundu.
Niyazi sosyal medyada şu çağrıyı yaptı:
"KIBRIS TÜRK RESTORANCILAR BİRLİĞİ Başkan'ı (RESBİR) Süleyman Gürcafer, 3 Yıl restoran sahiplerinin, devletin tüm kademelerine yaptığı sayısız uyarılara ve şikayetlere rağmen, restorancılardan toplanan tüm aidatları yasaların koruması altında kendi insiyatifi doğrultusunda tepe tepe kullanmıştır

Süleyman Gürcaferin 3 yıl önce Restorancılar Birliği (RESBİR) genel kurulunda sunduğu mali rapor oldukça şaibeli bulunmuş ve üyeler tarafından büyük bir protesto ile reddedilmişti. Ardından diğer adayları engellemeye çalışıp, tekrardan kendisini tek aday olarak sunmaya kalkınca Genel Kurul olaylı bir şekilde dağılmıştı.

Birkaç arkadaşım ve ben bu talanın önüne geçmek için, 3 yıl boyunca tam 20 kez mahkemede tanıklık yaptık, 2 kez Başsavcılığı ziyaret ettik, 3 değişik Turizm Bakanımıza dert anlatmaya çalıştık, Girne Polis Müdürlüğü dahil en az 15 kez değişik Müsteşar ve Müdürlük ziyaret ettik. Ve de restoran sahiplerini uyarmak için 3 kez kendi cebimizden gazetelerde tam sayfa bildiri yayınladık. Yine de abarttığı aidatlarla halkın parasını çek'e çeke hemde devlet himayesinde toplamasını engelleyemedik!

Süleyman Gürcaferin Okul Aile Birliğinde yaptığı 19,000 TL lik sirkat, RESBİR kasasından götürdüğü rakkamın yanında devede kulak kalır. 
Bu vesile ile tüm restoran sahiplerini kaptırdıkları paraların hesabını sormaya çağırır;
Ve yine burdan halkın huzurunda bu kişi için suç duyurusunda bulunuyorum!.."

Editör: TE Bilisim