Sendikal Platform, ülkede eğitim sistemi kullanılarak toplumu dönüştürme çalışmaları yürütüldüğünü iddia etti.

Platform’u temsilen bir heyet, bu konuda değerlendirme yapmak için ziyaretler başlattı. 

Platform bugün Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Başkanı Cemal Özyiğit’i ziyaret etti.

EYLEM: “GİDECEĞİMİZ YER NE YAZIK Kİ BELLİ”

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem ziyarette yaptığı konuşmada, ülkedeki “nüfus ve vatandaşlık” politikalarını eleştirdi ve Atatürk Öğretmenler Akademisi’nin de Kıbrıs Türk Hava Yolları ve ETİ gibi kapatılmaya çalışıldığını iddia etti.

Kuran kursları, Din İşleri Yasası’nda yapılan değişiklikler ve Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yurtdışı Koordinasyon Ofisinin kurulması çalışmalarına işaret eden Eylem, “Eğitimle toplumsal dönüştürme” ve “toplum mühendisliği” faaliyetleri yürütüldüğünü savundu. 

Bununla ilgili toplumu bilinçlendirme ve güçlü bir siyasi irade yaratmak için ziyaretler başlattıklarını ifade eden Eylem, “Toplum olarak bu konuda mücadele etmezsek gideceğimiz yer ne yazık ki bellidir. Gideceğimiz yer de uluslararası hukuka bağlanma yeri değildir” dedi.

KAPTAN: “NASIL BİR MÜCADELE?”

KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan da planlı ve programlı bir şekilde toplumsal mühendislik faaliyetleri yapıldığını iddia etti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nda görev yapan Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği personelinin “toplum kişiliğine” kadar varan “hakaretlerde” bulunduğunu ileri süren Kaptan, “Farklılıklarımızı bir kenara koyup esas ana noktamız olan toplumun yok olması, ülkemizi kontrol edilme çalışmalarına karşı nasıl bir çerçevede mücadele edebileceğimizi belirlemeye çalışıyoruz” dedi.

ÖZYİĞİT: “KUZEY’DEKİ İDARE SİSTEMATİK ŞEKİLDE EMİR ALAN POZİSYONA SOKULDU”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise Kıbrıs’ın kuzeyinde kendi ayakları üzerinde durabilecek bir yapının sağlanamadığını, bunun yerine Kuzey’deki idarenin sistematik bir şekilde Türkiye’den emir alan ve yerine getiren bir pozisyona sokulduğunu savundu.

“MÜLKİYET REJİMİ VE DEMOGRAFİK YAPI”

Ülkede iki önemi değişim yaşandığını, bunlardan birinin mülkiyet rejimi, diğerinin de demografik yapı olduğunu ileri süren ve bunun kabul edilemez olduğunu belirten Kaptan, bahse konu değişimin önlenmesi için geçmişte yeterli mücadele verilmediğini söyledi.

“ÜMMETÇİ TOPLUMA SÜRÜKLENME”

“Çok geç kalınan bir nokta var, bu da rejimi sorgulamak, rejimi değiştirmek” diyen Özyiğit, “Bu rejim kendi insanımızı dönüştürme çabalarına hizmet ediyor. Yani bir toplum mühendisliği ile karşı karşıyayız, 1794 sonrası burada Türkiye’deki askeri-sivil bürokrasinin yaklaşımıyla daha milliyetçi bir toplum yaratılmaya çalışıldı, şimdi ise ümmetçi bir topluma dönüştürme, şeriat düzenine adım adım giden Türkiye’nin kuyruğuna takılı olarak bizi de bir yerlere sürüklemeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı. 

Kritik noktalarda gerekli hamlelerin yapılamadığını, bunlardan birinin de İlahiyat Koleji’nin açılması olduğunu kaydeden Özyiğit, bahse konu okuldan bir öğrencinin Kıbrıs Türk toplumunun dini inançlarının yeterli olmadığı yönünde açıklama yapmasının kabul edilemeyecek bir şey olduğunu söyledi.

Özyiğit, Milli Eğitim Bakanı’nı istifaya çağırdı, bahse konu Elçilik personelinin de sınır dışı edilmesini istedi.

Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak ise Özyiğit, Kıbrıs yeniden birleştirilene kadar çözüm vizyonunun devam etmesi gerektiğini, çözüm bulunana kadar ise KKTC’de düzenlemelerin yapılması, kendi kendini yönetebilen bir hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

“KOORDİNASYON OFİSİ FİİLİYATTA VAR”

Yurtdışı Koordinasyon Ofisi ile ilgili yasal düzenlemenin hayat bulmamasına rağmen ülkede fiiliyatta olduğunu da iddia eden Özyiğit, Elektrik Kurumu, Telekomünikasyon Dairesi ve limanlar konusunda yeni bütçe çalışmalarında yeni hareketlenmeler beklediğini kaydetti.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, “Bu toplum artık ayağa kalkmalı ve günlük kısa vadeli çıkarları bir kenara bırakarak hep birlikte bu toplumsal mücadeleyi vermeliyiz” diye konuştu.

Ziyareti gerçekleştiren heyette Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu, Belediye Emekçileri Sendikası, Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası, Gümrük Çalışanları Sendikası, Koop-Sen, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası ve Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’ndan temsilciler yer aldı.

Editör: TE Bilisim