Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Ercilasun yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası ile işbirliklerinin devam edeceğini söyledi

50 yıllık geçmişe sahip odanın, Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası ile çeşitli zamanlarda işbirliği yaparak, Kıbrıs Türk tarımına birçok katkı sağladığını ifade eden Ercilasun, Türkiye’den gelen yıllık 75 milyon metreküp suyun içme ve kullanma amaçlı olarak konutlara ulaştığını, tarımsal suyun ihalesinin tamamlanış olup 2020’de toprakla buluşmasıyla odanın görev ve sorumluklarının artacağını dile getirdi.  Ercilasun, yapılacak olan bu çalışmalarda Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası’nın bilgi ve birikimlerine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. 

19. Uluslararası Ziraat Mühendisliği Birliği Dünya Kongresi’nin 2018 yılı Nisan ayında KKTC’de yapılacak olmasının önemine vurgu yapan Ercilasun, dünya çapında bin 500 üyeyi KKTC’de ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.

Böylesi bir kongrenin etkin tanıtım yönüyle bir fırsat yaratacağını ve uluslararası katılımcılara KKTC ile ilgili bilgiler verilecek olmasının ayrı bir anlam taşıdığını belirten Ercilasun, kongre için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Ercilasun konuşmasında, 19. Uluslararası Ziraat Mühendisliği Birliği Dünya Kongresi’nin KKTC’de gerçekleşecek olmasına vesile olan Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı’na teşekkür etti. 

Türkiye Ziraat Mühendisleri Oda Başkanı Özden Güngör katkılarından dolayı; Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Ercilasun ve Genel Sekreter Erkut Uluçam‘a teşekkür belgesi sundu.

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi ve CIGR (Uluslararası Ziraat Mühendisliği Birliği) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Can Ertekin, 22-25 Nisan 2018 tarihleri arasında Girne‘de yapılacak olan 19. CIGR (Uluslararası Ziraat Mühendisliği Birliği) Dünya Kongresi hakkında bilgilendirmede bulundu.

Editör: TE Bilisim