Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde Turkcell’le teknoloji buluşması Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin (UKÜ) ‘Endüstri Mühendisliği Öğrencileri  Buluşması’nda “İletişim ve Teknoloji” konuşuldu, Kuzey Kıbrıs Turkcell uzmanları son gelişmeleri paylaştı.

Turkcell’in, genç nüfusun mobil yazılımcı olmaya yönlendirilmesi hedefiyle başlattığı "Geleceği Yazanlar" projesi ile “Dijital Akademi” projesi de Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ndeki etkinlikte konuşuldu. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde (UKÜ) Teknoloji ve Mobil İletişim alanındaki gelişmeler  “Endüstri Mühendislerinin Çalışma Alanları” konulu etkinlikte ele alındı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell uzmanları öğrencileri bilgilendirdi, ‘Geleceği Yazanlar’ projesini anlattı. UKÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin her yıl organize ettiği Kuzey Kıbrıs Turkcell’in de yer aldığı panelde “Kıbrıs Endüstri Mühendisliği Öğrencileri Buluşması” yine yoğun ilgi gördü.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Müşteri İlişkileri Bölümü Müdürü Seda Kuyucu Kordal ve Pazar Araştırmaları ve Raporlama Uzmanı Kerim Özgür Yel etkinliğe katılarak, öğrencilere sunum yaptı. “Endüstri Mühendislerinin Çalışma Alanları” konulu etkinlik, UKÜ Çevik Uraz Salonu’nda yapıldı.

İlgiyle izlendi
Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayşe Tansu Tunçbilek ve Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ertan Akün’ün yanı sıra Endüstri Mühendisliği öğrencileri ve öğretim üyelerinin katıldığı etkinlik ilgiyle izlendi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell uzmanları teknoloji, mobil iletişim ve GSM sektöründeki son gelişmeleri, önemli detaylarla birlikte öğrencilere aktardı. “Y Kuşağı”nın çalışmayı en çok tercih ettiği iletişim sektörü hakkında istatistikler paylaşan Kuzey Kıbrıs Turkcell uzmanları, Endüstri Mühendisleri’nin sektördeki iş potansiyellerine yönelik de bilgi verdi. Kuzey Kıbrıs Turkcell’de çalışan Endüstri Mühendisleri’nin görevleri ve nerelerde etkin rol aldıklarını anlatan Seda Kuyucu Kordal ve Kerim Özgür Yel, kariyer yolculuklarını, yaşadıkları tecrübeleri katılımcılarla paylaştı.

‘Geleceği Yazanlar’ ve ‘Dijital Akademi’ konuşuldu

“Endüstri Mühendislerinin Çalışma Alanları” konulu etkinlikte Kuzey Kıbrıs Turkcell’in “PAF (Profesyonelliğe Adım Formasyonu) Programı” ve staj imkanları konusu yoğun ilgi gördü. Turkcell’in, genç nüfusun mobil yazılımcı olmaya yönlendirilmesi hedefiyle başlattığı dijital platform üzerinden yazılım uzmanı olma imkanı sağlayan "Geleceği Yazanlar" projesi de Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ndeki etkinlikte konuşuldu. Türkiye’nin yanı sıra; Kanada, Meksika, Güney Afrika, Çin ve Norveç gibi birçok farklı ülkeden 39  bini aşkın üyeye ulaşan platform hakkında UKÜ öğrencilerine detaylı bilgi verildi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell uzmanları ayrıca içerisinde 90 farklı eğitmenden 2500’ü aşkın video ve “e-learning” formatında yüzlerce eğitimin yer aldığı “Turkcell Dijital Akademi” projesini de anlattılar.

Uzmanlar tarafından yapılan sunumda özellikle yeni mezunların Dijital Akademi platformunda ücretsiz online (çevrimiçi) eğitimlere katılmalarının alacakları her türlü ek sertifikada katkı sağlayacağı, profesyonel hayata katılan öğrencilere fırsat alanı olduğu belirtildi. Platforma nasıl ulaşılması gerektiği ile ilgili ise şu bilgilere yer verildi. “‘Turkcell Dijital Akademi’ye bilgisayar ve akıllı cihazlar üzerinden www.kktcell.com/turkcellakademi adresini tıklayarak erişmek mümkün.

Turkcell’lilere özel eğitimlerden yararlanmak isteyenler ise 0532 755 22 22 numarasına ŞİFRE yazarak gönderebiliyor ve aldıkları süper şifreleri ile bu özel eğitimlerden faydalanabiliyor.” Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Ayşe Tansu Tunçbilek ve Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ertan Akün, etkinlik sonunda, Kuzey Kıbrıs Turkcell Müşteri İlişkileri Bölümü Müdürü Seda Kuyucu Kordal ve Pazar Araştırmaları ve Raporlama Uzmanı Kerim Özgür Yel’e teşekkür ederek, sertifika sundu.

Etkinlikle ilgili yapılan değerlendirmede şu görüşler paylaşıldı: Yrd. Doç. Dr. Ayşe Tansu Tunçbilek (Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı)
“Sunumun öğrencilerimize fayda sağladığı düşüncesindeyim. Endüstri mühendislerinin mezun  olduklarında ne gibi alanlarda çalışabilecekleri hakkında bilgi almaları etkili oldu. Sunumları gerçekleştiren iki Endüstri Mühendisi arkadaşımızın birebir kendilerinin bu bilgileri paylaşması ve “İletişim ve Teknoloji” alanında çalıştıklarını gözlemlemeleri öğrenciler açısından ilgi yarattı. Özellikle bu konuda öğrenciler memnuniyetlerini dile getirmişlerdir. Bunun yanında Kuzey Kıbrıs Turkcell’in projeleri öğrencilerin kişisel gelişimi açısından avantaj, geleceklerine katkı sağlamakta, özgeçmişlerine değer katmaktadır. Bu bilgiler de dikkatlice dinlenerek karşılıklı soru cevaplarla paylaşımlı bir sunum gerçekleşmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”

Banu Numan Uyal (Endüstri Mühendisliği Öğretim Görevlisi) “Kuzey Kıbrıs Turkcell’in Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde düzenlenen ve interaktif olarak gerçekleştirdiği sunum hepimiz tarafından ilgiyle izlendi. Sunumda Turkcell uzmanları, öğrencilerin gelişim alanlarıyla ilgili bilgiler verdiler ve iletişim teknolojileri ile ilgili nasıl gelişim sağlayabileceklerini aktardılar. Bunlar öğrenciler açısından yararlı bilgilerdi. Dijital Akademi
Platformu’nun sertifika alma olanağı sağlaması yine ilgi duyulan konulardı. Sunumun etkili ve gayet güzel olduğu düşüncesindeyim.”


Editör: TE Bilisim