Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, her yıl belirlenen bir konsept çerçevesinde, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 13 Ekim ''Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü” dolayısıyla etkinlikler düzenleniyor.
 

BM tarafından bu yıl için belirlenen “Afetlerden Etkilenen İnsan Sayısının Azaltılması” gündemi çerçevesinde, 12 Ekim’de 10.00 – 17.00 saatleri arasında Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Salon 1’de “Doğa Kaynaklı Afetler”, Salon 4’de ise “İnsan Kaynaklı Afetler” alt başlıklar altında Ulusal Afet Yönetimi Çalıştayı icra edilecektir. Çalıştay Değerlendirme Toplantısı ise, 13 Ekim tarihinde 10.00 – 12.30 saatleri arasında Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Salon 4’de yer alacak.
 

"Ulusal Afet Yönetimi Çalıştayı”na; bakanlık, kurum ve kuruluşlardan katılımcıların iştirak edeceği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
“İki gün boyunca sürecek çalıştay programı kapsamında, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Şölen Külahçı, Yrd. Doç. Dr. Ertan Akün ve Yrd. Doç. Dr. Afet Arkut, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’ndan Yusuf Eker, Lefke Avrupa Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Abdullah Ekinci ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu'ndan Yrd. Doç. Dr. Bertuğ Akıntuğ sunum yapacaktır.
 

Çalıştay programında sunumlar; "Mülteci ve Göç Hareketleri, Endüstriyel Kazalar”, “Organize Sanayi Bölgeleri ve Sorunları”, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Afet Yönetim Sistemi”, “Jeolojik Afetler, Biyolojik Afetler ve Klimatik Afetler" başlıkları altında yapılacak.
Değerlendirme toplantısının sonunda, çalıştaya katkı sağlayan moderatör, akademisyen ve tüm katılımcılara plaket, teşekkür ve katılım belgesi takdim edilecek.”

Editör: TE Bilisim