DAÜ akademisyen, personel ve öğrencilerinin katılımı ile ilk tören saat 08.45’te, DAÜ Atatürk Anıtı önünde başladı.

DAÜ’den verilen bilgiye göre, marşlar ve Atatürk’ün 10. Yıl Nutku’nun okunmasının ardından Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAÜ- ATAUM) Başkanı Doç. Dr. Hasan Cicioğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili 10 Kasım Bildirisi’ni okudu.

CİCİOĞLU

Doç. Dr. Cicioğlu konuşmasında; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük devlet adamı, Mustafa Kemal Atatürk’ü 78. ölüm yıldönümünde şükran ve saygı ile andıklarını söyledi.

Cicioğlu, Atatürk’ün “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” sözünü kendisine rehber almış KKTC halkı ve devletinin Atatürk ilke ve inkılaplarıyla sonsuza dek yaşayacağını vurguladı.

Tören, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saat 09.05’te Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

OSAM

Prof. Dr. Osam da yaptığı konuşmada, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 78. yılında saygı, gerçek bir sevgi ve büyük bir özlemle andıklarını belirtti.

Her geçen gün nutukta söylenen sözlerin ne kadar anlamlı olduğunu daha fazla hissetmeye başladıklarını dile getiren Osam, Atatürk’ün işaret ettiği yolda yılmadan yürümeye devam edeceklerini söyledi.

DAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı öğrencilerinin Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili müzik dinletisinin ardından tören sona erdi.

PANEL VE BELGESEL GÖSTERİMİ

Atatürk’ü anma etkinlikleri çerçevesinde saat 10.30’da ise, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda bir panel gerçekleştirildi.

Panelde DAÜ-ATAUM Başkanı Doç. Dr. Cicioğlu “Atatürk’ün Vasiyeti”, DAÜ ATAUM Yönetim Kurulu Üyesi ve Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Turhan “Atatürk’te Ölüm Düşüncesi”, DAÜ- ATAUM Öğretim Üyesi Dr. Turgay Bülent Göktürk “Mustafa Kemal’i Anlamak” ve DAÜ Atatürkçü Düşünce Kulübü (ADK) Başkanı Çağatay Kır “Mustafa Kemal ve Gençlik” konulu birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından belgesel gösterimi ile panel sona erdi.

Editör: TE Bilisim