Akçın, “Akaryakıta gelecek zamdan tüm KKTC’nin etkileyeceğini bilmeniz lazım. Oysa araç kayıtları Araç Kayıt Dairesi’nde mevcut; hükümetler araç seyrüseferlerini kontrol edemeyecek durumdaysa üzülürüz” dedi.

Maliye Bakanlığı ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı söz konusu uygulamayla ilgili yazılı bir açıklama yapan Akçın, “hayata geçirilmesi planlanan uygulamanın ülkedeki pahalılığı yüzde yüz körükleyeceğini, bunun dolaylı yoldan tüketiciyi etkileyeceğini ancak bunun hesaba katılmadığı” görüşünü savundu.

Turgut Akçın, “Sayın Maliye Bakanı ile Sayın Ulaştırma Bakanı’nın akaryakıtta düşündükleri veya yapmaya çalıştığı zam, ülkenin çivisini çıkaracak nitelikte” ifadesine yer verdi.

Üreticilerin henüz renkli mazota geçemediğini belirten Akçın, hükümetin geçmeyi planladığı uygulamanın üreticiye, nakliyeciye, hayvancıya, tarımla uğraşan tüm kesimlere büyük darbe vuracağı görüşünü dile getirdi.

Narenciye Üreticiler Birliği Başkanı Turgut Akçın, bu uygulamayla vatandaşın Güney Kıbrıs’tan akaryakıt almasına zemin hazırladığını da savunarak, “İngiliz sömürge döneminde bile tarım araç ve gereçlerine vergi alınmıyordu. Oysa akaryakıta konacak vergiyle traktör ve diğer araçlara ruhsat parası alınmış olacak” dedi.
Editör: TE Bilisim