Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, SİU Kurultayı’nda mesaj verdi:

“Ülkemizi bilim, teknoloji ve
iletişimin merkezi yapalım”
Uluslararası Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları Kurultayı’nda konuşan Karaatmaca, en son bilimsel ve teknolojik çalışmalarının adamıza taşınmasının önemine dikkat çekti

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, “teknoloji ve iletişimin olduğu her alanda varız” diyerek, ülkemizin bilim, teknoloji ve iletişimin merkezi olması yönünde atılan adımları mutlulukla izlediğini söyledi.
Uluslararası Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları Kurultayı’nda konuşan Karaatmaca, en son bilimsel ve teknolojik araştırma çalışmalarının adamıza taşınmasının önemine dikkat çekerek, “Dünya çapında önemli çalışmalara imza atmış bilim insanlarını bir araya getiren böylesi toplantılar, hepimizin ufkunu çok daha genişletecek, çıtayı çok daha yukarılara taşıyacaktır” diye konuştu.
Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ana sponsorluğunda, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen 21. Uluslararası Elektrik Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları Kurultayı, Girne Acapulco Otel’deki açılışla başladı.
Kurultayın açılışına Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Dr. Suat Yeldener, UKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Tülay Tulun, SİU 2013 Kurultayı Eş Başkanı ve UKÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Toycan, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ve üst yönetim kadrosu yanı sıra çok sayıda araştırmacı, akademisyen ve öğrenci katıldı.

“Bir mühendis olarak sizlerle olmak mutluluk”

Kurultay’ın açılış konuşmasında ana sponsorluğu üstlenen Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, ODTÜ mezunu bir mühendis olarak bu seçkin topluluğun arasında yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
En yeni teknolojileri dünya ile aynı anda ülkemize taşıdıklarını belirten Karaatmaca, pekçok ilki yaşama geçirdiklerine dikkat çekti, “Teknoloji ve iletişimin yanında sosyal sorumluluk anlamında da birçok konuya Turkcell’in adını yazdırıyoruz. Toplumdan aldığımızı topluma kazandırarak ülkeye katkı yapmış oluyoruz” dedi.
Aybars Karaatmaca aynı zamanda ilk gün yapılan ve Prof. Dr. Ahmet Kondoz tarafından “NextGeneration Multimedia Systemsand Services” konularında yapılan sunuma da katıldı.

440’ın üzerinde bildiri

21. IEEE Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları Kurultay’ında 440’ın üzerinde bildirinin sunulacağı, bunun yanında bu bildirileri değerlendirme aşamasında destek veren 200’den fazla teknik program üyesi bulunduğu bilgisi verildi. Kurultay’da ayrıca dünya çapında önemli çalışmaları olan davetli dört konuşmacı; Prof. Dr. Ahmet Kondoz, Prof. Dr. Yonina C. Eldar, Prof. Dr. Tülay Adalı ve Prof. Dr. StuartWalker tarafından güncel araştırma konuları üzerine üç eğitim semineri düzenleneceğini ve bunun dışında 11 özel oturumun gerçekleştirileceği kaydedildi.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Merkez Operasyonlar Müdürü Metin Kayhan da 26 Nisan tarihinde saat 13.30’da Turkcell ve Teknoloji Gelişimi ile ilgili bir sunum yapacak.
 
Editör: TE Bilisim