Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, UKÜ’de öğrenim gören öğrencilerin, bilgilerini devlet hastanelerinde pratiğe dönüştürme imkanı sağlayan protokole Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ile UKÜ Rektörü Prof. Dr.Halil Nadiri  imza koydu.

Sağlık Bakanlığı’nda yer alan imza törenine Bakanlık Müsteşarı Kemal Deniz Dana, Bakanlık Müdürü Ümit Özkıran, Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürü Mustafa Altıngüneş ve fakülte dekanları katıldı.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu imza töreninde yaptığı konuşmada, afiliasyon protokolünün daha önce de bazı üniversiteler ile imzalandığını belirterek, protokolün önemli bir adım olduğunu belirtti.

Bakan Sucuoğlu afiliasyon ile birlikte tıp fakültesi ve sağlık bilimleri fakültesi öğrencilerinin bilgilerini hastanelerde pratiğe dönüştüreceklerini, öğretim görevlilerinin bilgilerini aktaracaklarını, aynı zamanda öğrencilerin hastane hekimlerinin tecrübelerinden de  yararlanacaklarını kaydetti.

Protokol kapsamında “kazan-kazan” ilkesi ışığında hem öğrencilerin hem de hastanelerin yarar sağlayacağına işaret eden Sucuoğlu, öğrencilerin de hastanelerin iş yükünün azalmasına ciddi katkı sağlayacaklarını belirtti.

UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri de,  UKÜ ve ülke için önemli bir protokole imza attıklarını belirtti.

Nadiri, protokol ile UKÜ öğrencilerinin KKTC hastanelerinde afiliasyon çerçevesinde  staj yapabilmelerinin önünün açıldığını kaydetti.

Editör: TE Bilisim