BİZE YARAŞIR ONURLU YAPILANMA ÇABALARININ  YANINDA OLACAĞIM

Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı olarak 6 yıllık görev süremin tamamlanmak üzere olduğu şu günlerde, görevden ayrılmazdan önce, gerekli gördüğüm bazı mesajları, kamu oyuna vermek istiyorum.

Görev sürem içerisinde, yasaların bana verdiği görev, yetki ve sorumlulukları tam bir tarafsızlık içerisinde yürütmüş olmanın vicdani rahatlığı içerisinde görevimi tamamlamak üzereyim. Yaptıklarımın son aşamada büyük ölçüde tahribata uğramış olması tabii ki beni üzmüştür ama bu tahribatın kamu vicdanında mahkum olmuş olması ve kısa sürede yeniden durumların düzeleceğine olan inancım beni teselli etmektedir.

6 yıllık görev süresince verdiğim kararlarda, makamı ve bana yakınlığı veya uzaklığı ne isterse olsun, hiç kimseye bir ayrıcalık veya ayırımcılık yapmadım. Bu konuda ciddiye alınabilecek hiçbir iftira dahi yapılamamış olması, objektifliğimin en büyük kanıtı olmaktadır. Objektif tutumumdan dolayı çevremden kırgınlık veya dargınlık değil, saygı gördüğümü belirtmek isterim. O nedenle, adil olunması öngörülen görevlerde bulunanlara, doğru yoldan sapmamanın, aksi durumdan daha avantajlı da olduğunu bilerek, vicdanlarının sesine kulak vererek görev yapmalarını tavsiye ederim.
Görev anlayışımdaki kararlılık ve hassasiyetten dolayı, bana engel ve zorluk çıkaranlara gerekli uyarı ve yeterli hoşgörüyü göstermeme rağmen, yanlışta ısrarcı olanlara karşı gerekli ölçü ve sertlikte tavır almaktan da çekinmedim. Bu tutumumdan dolayı bazılarının husumet ve düşmanlıklarıyla karşılaşmış olmakla birlikte, bu tutumumla, doğru yolda yürümek isteyenlere de destek ve cesaret vermiş olduğumu düşünüyorum.
Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı olarak, görevden ayrılmazdan önce, yapılması gereken şu görevi de yerine getireceğimi açıklamak isterim:
Ülkemizde halen hakim olan siyasi istihdam anlayışını en azından kadrolu istihdamlarda ortadan kaldırmak için harcanan altı yıllık çaba ve emeklerimizin eseri olan Kamu Hizmeti Komisyonu sınav güvenilirliğine büyük zararlar veren son dönemdeki yasalara aykırı manipülasyon şüphe ve iddialarında, bunların kişisel değil, organize bir yapıda olduğu yönünde hem kamu vicdanında yaygın bir kanaat, hem de ciddi göstergelerin olduğu, birçok kesim ve bizler tarafından sıkça dile getirilmiştir. Sınavlarla ilgili polis soruşturması halen devam etmekle birlikte, konunun organize yönüyle de ele alınması için Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı olarak ilgili makamlara suç duyurusunda bulunulacaktır.
Bu suç duyurusu da diğer icraatlarımız gibi, herhangi bir kişisel husumet veya düşmanlık saikiyle değil, kim ve hangi makam olursa olsun, topluma zarar veren yasalara aykırı bir iş yapmışsa, bunun toplum adına ilgili merciler tarafından hesabının sorulmasını sağlamaya yönelik olacağının da bilinmesini isterim.

Altı yıllık görev süresindeki çabalarımın ve uygulamalarımın, Kıbrıs Türk Halkı’nın daha iyi bir geleceği için olumlu katkısı olacağını da düşünüyorum.

Altı yıllık bir dönemin, herhangi bir görevle ilgili olarak, bir kişinin yapmak istediklerinin ve projelerinin hayata geçirilmesinde yeterli bir süre olduğuna inanıyorum. Bu sürede, yapmak istediklerimle ilgili bazı zorluklar ve engellerle karşılaşmış olsam da, yapmak istediklerimin önemli bir kısmını hayata geçirebildiğimi düşünüyorum.
Son dönemde yaşanan olumsuzluklar bir umutsuzluk ve çaresizlik duygusu yerine daha fazla çabayı ortaya koymayı motive etmesi bakımından da bende olumlu bir etki yaratmıştır. Bundan dolayı, görev süremin dolmasından dolayı görevden ayrılmakla birlikte, bulunduğum görevin dışındaki çok daha geniş konularda ve daha fazla çaba ve katkı koymaya devam edeceğimin bilinmesini isterim. Toplumumuzun içerisinde bulunduğu sıkıntıların aşılarak, bize yaraşır onurlu bir yapılanma yönündeki çabaların başarıya ulaşması için çaba gösterenlerin yanında ve buna karşı direnenlerin karşısında olmaya devam edeceğim.

Sevgi ve saygılarımla kamu oyunun bilgisine sunarım.

Çetin Uğural
Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı

Editör: TE Bilisim