“Uğur Umar Konferans Salonu” bugün Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve Umar’ın ailesi tarafından açıldı.

Konferans salonunun açılışı için düzenlenen törende, merhum Uğur Umar’ın eşi Nihal Umar ve Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu konuşma yaptı. Törene, Dışişleri Bakanlığı personeli ve Uğur Umar’ın ailesi, arkadaşları ve sevenleri de katıldı.

Nihal Umar törende yaptığı konuşmada, merhum eşi Uğur Umar’ın mesleğine, ülkesine çok bağlı, ahlâklı, dürüst, çalışkan ve başarılı bir kişi olduğunu belirtti. Umar, Uğur Umar’ın anısının yaşatılması için konferans salonuna isminin verilmesinin kendilerini onurlandırdığını belirterek, teşekkür etti.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da, herkesin sevdiği, saydığı, mesleğine düşkün, profesyonel çalışan, aile yaşamına her zaman değer veren merhum Uğur Umar’ın aralarından zamansız ayrıldığını belirterek, duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Ertuğruloğlu, Umar’ın bakanlık bünyesinde çok önemli görevleri başarıyla üstendiğini ifade ederek, “Bizi şok eden bir şekilde aramızdan ayrıldı. Uğur herkesin sevgisini saygısını kazanan başarılı bir arkadaşımızdı. Onun anısını sevgi ve saygıyla yaşatmak için tüm personelin talebiyle böyle bir olayı düşündük. Aileye başsağlığı ve sabır diliyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim