Uluslararası Final Üniversitesi ile Lefke Avrupa Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Üniversiteler arasında işbirliğini geliştirerek yükseköğretime güç katmak amacıyla gerek yurt içindeki gerekse yurt dışındaki çeşitli üniversitelerle işbirliği protokolleri imzalayan Uluslararası Final Üniversitesi ile Lefke Avrupa Üniversitesi arasında imzalanan protokolle, akademik ve kültürel alanlarda karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Protokol, Uluslararası Final Üniversitesi’nde gerçekleştirilen imza töreniyle, Uluslararası Filan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak ve Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen tarafından imzalandı.

ÖZTOPRAK: İŞBİRLİKLERİYLE SEKTÖRE YÖNELİK İYİ SONUÇLAR ELDE EDİLECEKTİR

İmza töreninde konuşan Uluslararası Final Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, üniversitelerin birlikte çalışarak güç birliği yaratacağı ve sektöre yönelik iyi sonuçlar elde edeceğine olan inancını dile getirdi. Öztoprak, Lefke Avrupa Üniversitesi ile kuruldukları günden bu yana iyi ilişkiler içerisinde olduklarını ifade ederek, bu işbirliğinin iki üniversite arasında imzalanan protokolle resmiyet kazandığını belirtti. Yükseköğretim sektörünün ülkemizdeki önemine değinen Öztoprak, üniversiteler olarak akademik ve toplumsal yükümlülüklerini yerine getirirken, böylesi işbirliklerinin herkesin faydasına olduğunu vurguladı.

YÜKSELEN: PROTOKOL AKADEMİK KONULARDA İYİ BİR YOLCULUĞUN BAŞLANGICI OLDU

Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen de yaptığı konuşmada, Uluslararası Final Üniversitesi’nin yeni kurulan ve başarılı bir üniversite olduğunu vurgulayarak, kendilerinin de her zaman işbirliğine hazır olduklarını belirtti. Lefke Avrupa Üniversitesi olarak, Uluslararası Final Üniversitesi’yle işbirliği anlaşması imzalayarak, var olan dostluklarını daha da pekiştirdiklerini kaydeden Yükselen, imzalanan protokolün akademisyen değişimi, araştırma başta olmak üzere birçok konuda iyi bir yolculuğun başlangıcı olacağını ifade etti. İŞBİRLİĞİ ALANLARI Uluslararası Final Üniversitesi ile Lefke Avrupa Üniversitesi arasında imzalanan söz konusu protokol, öğrencilerin eğitim ve araştırma amaçlı değişimi, karşılıklı kısa dönem programlar, öğretim ve araştırma için akademik personel değişimi yanında araştırma projeleri ve yayınlarda işbirliği, ortak seminerler, konferanslar, diğer bilimsel etkinliklerin düzenlenmesi ve ortak kültürel etkinlikler düzenlenmesini içeriyor. 

Editör: TE Bilisim