Eski bir hostes uçaktaki en rahat ve güvenli koltukların hangileri olduğunu, en iyi servis almanın yollarını anlatıyor.
Uçak koltukları eskiye göre oldukça gelişti. İlk koltuklar hasırdandı. Ama hostesler bugün de çok şikayet dinlerler. Yerinin değiştirilmesini isteyen yolcular vardır. Peki uçaktaki bazı koltuklar diğerlerinden daha mı rahattır?
Ticari uçaklardaki her ayrıntı düşünülerek belirlenmiştir. Örneğin koltukların rengi için mavi tonların seçilmesi bu rengin genel olarak sakinleştirici etkisinden dolayıdır.
En rahat koltuk
Ekonomi sınıfındaki ucuz biletler için ayrılmış koltukların çoğunda da yolcuların rahat oturması için bazı düzenlemeler yapılmıştır; koltuğun hafif yatması, bacakları uzatmak için alan ve kafayı yaslayacak yastık vb.
Birinci sınıf koltuklarda ise iş daha geniş ve rahat koltukları çoktan aşmış, koltuklar tam yatar hale gelmiştir artık.

Uçakta oturacağınız koltuğu seçerken dikkat edilmesi gereken birkaç şeyi Cheapflights seyahat sitesi müdürü Andrew Shelton şöyle özetliyor:
Çıkış olarak belirlenen kapıların önündeki koltuklar ile en arkadaki koltuklar geriye doğru yatmaz. Çıkışın arkasındaki koltuklarda ise pencereler olmasını istediğiniz yerde değildir.
Mutfak bölümüne yakın koltuklar sessiz bir yolculuk için ideal değildir. Hostesler yiyecek ve içecekleri burada hazırladığı gibi, herhangi bir görevlerinin olmadığı zamanlarda da genelde burada bir araya gelirler.
Editör: TE Bilisim