Ulusal Birlik Partisi (UBP), Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’ndan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden aday olmasını isteyecek.

İleriki günlerde partinin ilçe örgütleri de Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun yeniden aday olması yönünde çağrı yapacak.

UBP Parti Meclisi ayrıca 22 Şubat için planlanan olağan kurultayı Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasına erteledi.

UBP Parti Meclisi, parti merkezinde yaptığı bugünkü toplantısında bir dizi karar aldı. Alınan kararları Genel Başkan Hüseyin Özgürgün açıkladı.

“CUMHURBAŞKANI’NDAN YENİDEN ADAY OLMASINI RİCA EDECEĞİZ”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Parti Meclisi’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdiğini belirterek, “Parti Meclisimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın yeniden aday olması konusunda tabanımızdan gelen istek doğrultusunda. Sayın Cumhurbaşkanı’ndan yeniden aday olması yönünde bir ricada bulunma tavsiye kararı almıştır” dedi.

Özgürgün, Lefkoşa ilçesinin bu yönde çalışma yaptığını ve ileriki günlerde diğer ilçelerle birlikte Eroğlu’nun aday olması yönünde çağrı yapacağını kaydetti.

KURULTAY CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ SONRASINA KALDI

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Yönetim Kurulu ve Meclis Grubu’nun iki tavsiye kararı ilettiğini ve Parti Meclisi’nin de bu kararları onayladığını belirterek, buna göre 22 Şubat 2015 tarihinde toplanması gereken UBP Olağan Kurultayı’nın Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yakın bir tarih olması nedeniyle oybirliğiyle seçim sonrasına ertelendiğini kaydetti.

Özgürgün parti tüzüğünde tartışmaya yol açan maddeler bulunduğuna işaret ederek, yeni tüzük çalışmasının tamamlandığını, Tüzük Kurultayı’nın 29 Kasım 2014 tarihinde toplanmasının kararlaştırıldığını söyledi.

KURULUŞ RESEPSİYONU 11 EKİM’DE YAPILACAK

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün UBP’nin 39. kuruluş yıl dönümünün 11 Ekim tarihinde Acapulco Otel’de düzenlenecek resepsiyonla kutlanacağını da kaydetti. 
Editör: TE Bilisim