Ulusal Birlik Partisi Milletvekillerinden Resmiye Canaltay, Hasan Taçoy ve Olgun Amcaoğlu, Başkan İsmail Arter’i ziyaret ederek yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik edip, belediye seçimlerinde Başkan İsmail Arter’e destek vereceklerini belirtti.  Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, milletvekillerinin hem Gazimağusa’yı hem de belediyeyi ziyaret etmelerinin kendisinin son derece memnun ettiğini, hem ülke için hem de yaklaşan yerel seçimlerle ilgili görüş alışverişinde bulunacaklarını ifade ederek, kendisine verilen destek için teşekkür etti. Ziyarette Gazimağusa Belediyesi Meclis Üyesi Cem Dana da hazır bulundu.

UBP Gazimağusa Milletvekili Resmiye Canaltay, Başkan İsmail Arter’in 2. dönem başkanlığı kazanması için birinci dönemdeki gibi çalışacaklarını ifade ederek, kendisinin Gazimağusa milletvekili olarak antik Mağusa kentinin tanıtılması ve gelişmesini amaç edindiğini, şu anda Mağusa’nın hem dışarıdan gelen vatandaşlar hem de turistlerin hayret edeceği şekilde güzel olduğunu söyledi. Geçen seçimde doğru bir karar vererek Başkan İsmail Artere destek verdiklerini, Mağusa’nın gelişmesi ve güzele gitmesi için bu dönemde de destek vereceklerini belirten Canaltay, Gazimağusalılar’ın en büyük nostaljisi hendeğin düzenlenmesinin 40 yıllık hayalleri olduğunu ve sonunda projenin yapıldığını söyledi. Gazimağusa’nın tarihinin tanıtılması için yerel yönetime büyük görevler düştüğünü, hatta turizmde de öncü olması gerektiğini ifade eden Canaltay, bundan sonra Gazimağusa’nın daha ileriye gideceğini ifade etti ve “herşey Mağusa’mız içindir” diye sözlerini noktaladı.

UBP Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, Gazimağusa’ya hem başkanı ziyaret etmek hem yapılan güzellikleri görmeye geldiklerini, park çalışmalar ve diğer işleri yerinde görmeyi bir borç bildiklerini belirtti. Halkın hizmetine sunulan işlerin daha fazla tanıtılması gerektiği, gelecek dönemde yarım kalan işlerin, birlikte yaptıkları projelerin devamının gelmesi konusunda lokal hükümet konumunda olan Gazimağusa Belediyesi’ne katkı koyabilmek için belediyeyi ziyaret ettiklerini, Mağusa’nın güneşi ilk gören yer olarak turizme olan katkısının da ayrı bir güzellik olacağını söyledi. Bunların yanında Gazimağusa’nın siyasi konumu gereği gelecekte nasıl adımlar atılabileceğini konuşacaklarını ifade eden Taçoy, Gazimağusa’ya hizmet sunan ve daha güzel bir hale getiren Başkan Arter ile birlikte yola devam edeceklerini ifade etti.

Lefkoşa Milletvekili Olgun Amcaoğlu ise, 4 yıllık süreçte gösterdiği performanstan dolayı başkan İsmail Arter’i kutlayarak Gazimağusa Belediyesi’nin halkla iç içe bir şekilde hayata geçirdiği projelerin önemli olduğunu ve belediyenin yaptığı çalışmaların hem Mağusa ve hem de ülkede takdire şayan olduğunu söyledi. Amcaoğlu, önümüzdeki seçimlerde yeniden gereken desteği alacağını ifade ettiği başkan Arter’in Gazimağasu’da hayata geçireceği projeler konusunda da hem fikir olduklarını ve destek vereceklerini ifade ederek “Başkan İsmail Arter gibi değerli kişilere gereken desteği UBP’nin vereceğini net bir şekilde ifade etmek istiyorum” dedi.  Amcaoğlu, bundan sonraki dönemde UBP’nin desteğiyle Başkan İsmail Arter’i belediyenin başında ve icraatlar yaparken göreceklerini de belirtti.

Editör: TE Bilisim