Mesajda, “19 Mayıs, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancının kuvvetlendiği günün adıdır. Büyük Türk ulusunun kaderini değiştiren dönüm noktası olan 19 Mayıs 1919 tarihi Türk gençliğine özgürlük ve egemenlik yolunda güneş olmuştur” ifadeleri kullanıldı.

Mesajda, Türk gençliğine güvenen Mustafa Kemal Atatürk’ün, bağımsızlığın ve özgürlüğün ancak gençler sayesinde korunabileceğinin idraki içerisinde Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olan 19 Mayıs tarihini, “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak, güvendiği ve inandığı Türk gençliğine armağan ettiği belirtildi.

Mesajda, şu ifadelere yer verildi:

“O nedenle, bugünü çok iyi önemsemeli, kavramalı ve gelecek nesillere aktarılmasında azami gayreti göstermeliyiz. Çünkü gençliğimiz geleceğimizdir, gençliğimize sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmakla eş anlamlıdır. Kıbrıs Türk halkının bugünlere ulaşıncaya değin yaşadıklarını bilen ve geleceğini düşünen, bilinçli, üretken, ülkesini seven, Atatürk ilke ve devrimlerinin aydınlattığı yolda yürüme kararlılığı olan kuşaklar yetiştirmek, öncelikli görevimizdir. İnancımız odur ki tarihimizi ve kültürümüzü özümsemiş bu genç nesil, adada sonsuza dek, egemen ve özgür bir halk olarak yaşama yolunda önemli görev ve sorumluluklar üstleneceklerdir”

Editör: TE Bilisim