Lefkoşa’da faaliyet gösteren Erdinç Kuyumculuk ve Assos (Altınbaş) Kuyumculuk adlı işyerlerinin soyulmasıyla ilgili geniş çaplı soruşturma sonucunda İran uyruklu toplam 10 kişi tutuklandı.

Polisten elde edilen bilgiye göre, olayla ilgili şüpheli görülen M.R.(E-24) ve M.E.(E-37) dün saat 23.30 sıralarında Ercan Havaalanı’nda tespit edilip, gözaltına alındı. Sözkonusu şahıslarla birlikte seyahat eden R.A.A.(E-70), Z.E.(K-70), G.E.(E-70), N.M.(K-42), S.A.(K-40) ve R.A’nın (K-40) üzerleri ve çantalarında yapılan aramada ise, sözkonusu iş yerlerinden çalınan toplam bin 144.87 gr ağırlığında muhtelif ziynet eşyası bulundu.

Yürütülen soruşturma neticesinde, meseleyle bağlantısı olduğuna inanılan ve tutuklanan A.N.(E-28) ile S.R.’nin (E-53) Alsancak’ta gösterdiği yerde yapılan kazı sonucunda, çalınan altınlardan geriye kalanlar olduğuna inanılan yaklaşık 100 gr. ağırlığındaki altınlar ele geçirildi.

Polis, çalınan altınları bugün saat 15:30’da Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde sergiledi.



KÜÇÜKUNCULAR POLİSİ ÖVÜP, TEŞEKKÜR ETTİ

Erdinç Kuyumculuk’un sahibi Erdinç Küçükuncular da Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne gelerek, polis tarafından bulunan altınlarla ilgili basına değerlendirmede bulundu.

Küçükuncular, hırsızların yakalanmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, polis teşkilatının başarını övdü.

Erdinç Küçükuncular, “Duyduğum heyecan ve mutluluğu aslında her Kıbrıslı Türk hissediyor. Bu tür bir soygun ülkemizde alışıla gelmiş bir soygun değil. Biz bu tür olaylara hazır bir toplum değiliz. Biz huzuru seven, güven içinde yaşayan bir toplumuz” dedi.

Küçükuncular şöyle devam etti:

“Soygunun gerçekleştiği günün ertesi günü KTBK, GKK, Kıbrıs Türk Polis Teşkilatı ve tüm birimlerine olan inancını belirttiğine işaret eden Küçükuncular, “Onlarca personel 24 saat görev yaptılar. Hırsızların dün Ercan Havaalanı’nda yakalandığını 01:00 gibi öğendim. Beni oraya davet ettiler. Polislerimizin gözlerinde bu olayı başarmanın verdiği bir mutluluk vardı. Ben bu tür olayların ülkemizde bir daha tekrarlanmamasını dilerim. Ülkemizin huzur içinde yaşanacak bir ülke olduğunu her zaman söylüyorum. Çok mutluyum. Polisimize ve emeği geçenlere tekrar tekrar teşekkür ederim”
Editör: TE Bilisim