2014 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kazan, Türk dünyasının değerli ses sanatçılarına Türkvizyon Kazan 2014 Şarkı Yarışmasıyla ev sahipliği yapacak.

Yarışmanın bu yılki KKTC temsilcisi, 2 ay önce Tataristan’ın başkenti Kazan’da gerçekleştirilen törende atılan imzayla, yine Kıbrıs Genç Tv oldu.
Türkvizyon Kazan 2014 yarışmasının KKTC ayağıyla ilgili bilgiler, Birinci Medya Plaza’da düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna aktarıldı.

Birinci Medya Kurumu Yönetim Kurulu üyesi Tekin Birinci basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkvizyon’untürk ulusunun en büyük yarışmalarından biri olduğuna vurgu yaparak, “Bugün gurur duyuyoruz ki KKTC’den de bir kişi ön eleme sonucunda bu yarışmaya katılmaya hak kazanacak ve orada KKTC’yi temsil edecektir” dedi. Yarışmanın , ambargolar altındaki KKTC’nin sesinin sanatla dünyaya duyurulması için bir fırsat olduğuna vurgu yapan Birinci, yarışmanın en büyük özelliğinin var olan veya hazırlanan Kıbrıs bestelerinden birinin söylenecek olması olduğunu kaydetti. Birinci, “Kıbrıs Türk bestesini, kıbrıstürk müziğini bu bağlamda tüm dünyaya göstermiş olacağız” şeklinde konuştu. “Bir kişiyi seçip yarışmaya gönderebilirdik” diyen Birinci, Kıbrıs türk sanatçısına fırsat eşitliği yaratmak için yarışmayı düzenlediklerini kaydetti. Tekin Birinci, yarışmanın KKTC ayağında birinci gelecek kişiye klip yapılacağını ve bu klibintürk dünyası ülkelerinde yayınlanacağını da ifade etti.Birinci son olarak katkılarından dolayı Lefkoşa Türk Belediyesi ve Lefkoşa Belediye Orkestrası’na teşekkürlerini sundu.

Lefkoşa Belediye Orkestrası Şefi Can Sözer de, “Lefkoşa Belediye Orkestrası’nın etik müzik anlayışı çerçevesinde kültüre ve sanata bakış tarzı evrensel bir tarzdır” diyerek, bu evrensellik içinde müzik kültürünü, dilini, sanatını, gelenek ve göreneklerini taşımak için televizyonlarla çalıştıklarını ifade etti. Sözer, “bu belediye orkestrasının görevleri arasındadır” şeklinde konuştu.Sözer, “ülkemizi, müzisyenimizi, sanatçımızı bu tür yarışmalarla tanıtabiliriz” diyerek Türkvizyon Şarkı Yarışması’nın bir fırsat olduğunu vurguladı. Yarışmaya katılacak olanlara çağrı yapan Sözer, “kendi kültürümüze ait bir besteyle veya kıbrıs’a ait anonim bir besteyle yarışmaya katılın” dedi. Sözer, yarışmacıların bestenin CD’sini yanında getirmeleri gerektiğinin de altını çizdi. Can Sözer ayrıca, yarışmanın KKTC ayağında finale kalacak eserleri Lefkoşa Belediye Orkestrası’nın canlı icra edeceğine dikkat çekti.

Lefkoşa Belediye Orkestrası Aranjörü Cahit Kutrafalı da, yarışmaya katılacak tüm eserleri en iyi şekilde aranje ederek, orkestranın performansına sunacaklarını belirtti. Kutrafalı, ülkede müzik üreten, ürettiği müziği daha geniş kitlelere ulaştırmak isteyen kişilere yarışmaya katılım çağrısı yaptı.

Lefkoşa Belediye Orkestrası AranjörüHüseyin Kırmızı da, Türkvizyon Şarkı Yarışması’nın türk dilini konuşan ülkeler arasındaki dostane ilişkileri ve söz konusu ülkelerin ortak müzik kültürünü dünya kamuoyu ile paylaşan özel bir proje olduğunu söyledi. Kırmızı, “Sadece türk dünyası için değil tüm dünya için önemli olan bu yarışmaya Kıbrıs’tan da birinin katılması bizi gururlandırır” diyerek, müzikle uğraşan kişileri yarışmaya katılmaya davet etti.

Lefkoşa Belediye Orkestrası Piyanisti Ercüment Şeker de, Kıbrıs Genç Tv aracılığıyla müzikle uğraşan kişilere güzel bir fırsat verildiğini ifade ederek, “hem kendimize güveni artırmak hem de sesimizi duyurmak adına tüm müzisyen arkadaşlarımızın yarışmaya katılmasını tavsiye ederiz” şeklinde konuştu
11 Ekim’de ön eleme 19 Ekim’de de finali yapılacak Türkvizyon’un KKTC elemelerine katılmak isteyenkişiler Kıbrıs Genç Tv’ye başvuruda bulunabilir. Detaylı bilgi 0533 841 71 77 numaralı telefondan alınabilir.
 
Editör: TE Bilisim