Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, etkinlik kapsamında her yıl Türkiye’de ve KKTC’de gerçekleştirilen konserler, bu yıl 11 Eylül tarihinde İstanbul’daki konser ile başlayıp, 13 Eylül Çarşamba akşamı Bellapais Manastırı’nda yapılacak KKTC konseri ile tamamlanacak.

KKTC’yi temsilen Opera Sanatçısı Laden İnce’nin sahne alacağı konserde, KKTC’nin yanı sıra TÜRKSOY’a üye ülkelerden Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye’den gelecek sanatçılar da yer alacak. Türk dünyası ülkelerinden gelecek opera sanatçıları piyano eşliğinde dünya klasikleri ile ülkelerinin ulusal opera aryalarından örnekler sunacak.

20. TÜRKSOY Opera Günleri kapsamında KKTC’de düzenlenecek konser, Haziran ayında vefat eden Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Sanat Programı Yapımcısı Hakan Çakmak’a ithafen gerçekleştirilecek.

Açıklamada, beklenmedik vefatı ülke basın ve sanat camiasında derin üzüntüye neden olan Hakan Çakmak’ın, ülke kültür ve sanat etkinliklerinin kayıt altına alınıp arşivlenmesinde, kamuoyuna ulaştırılmasında ve en önemlisi de kültür sanat alanında farkındalık yaratarak bir bilinç oluşmasında önemli katkılar sağladığı belirtildi.

20. TÜRKSOY Opera Günleri kapsamında Bellapais Manastırı’nda düzenlenecek konser halka açık ve ücretsiz olup saat 20.00’de başlayacak.

Editör: TE Bilisim