Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu, “Kıbrıs'ta halihazırda yürüyen müzakere sürecinin başarıya ulaşması için hepimizin, tüm tarafların yapıcı destek sağlaması gerekiyor” dedi.

Kadooğlu, AB-Türkiye Zirvesi'nin ardından açıklanan kararlarla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, sürecin destekçisi ve takipçisi olacaklarını belirtti.

AB ile yeni fasılların açılması ve sürecin tıkanmaması için Kıbrıs konusunun kilit bir öneme sahip olacağını vurgulayan Kadooğlu, "Kıbrıs'ta halihazırda yürüyen müzakere sürecinin başarıya ulaşması için hepimizin, tüm tarafların yapıcı destek sağlaması gerekiyor. AB'nin sürece teknik seviyede sağladığı destek de bu açıdan değerlidir. KKTC ve Güney Kıbrıslı liderlerin girişimleri bizleri çözüm adına umutlandırmaktadır. Türkiye ile Yunanistan arasında gelişen olumlu ilişkinin de bu sürece ivme katacağını düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kadooğlu, Türkiye-AB sürecine paralel olarak, yeni bir anayasanın yapılması, çözüm sürecinin kaldığı yerden devam etmesi ve iç barışın sağlanması, demokratikleşme reformlarına hız verilmesi, ekonomik ve sosyal sorunların çözümüne yönelik adımların vakit kaybetmeden atılmasının da önemine dikkati çekti. 
Editör: TE Bilisim