Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, koşulların uygun olması halinde Türkiye’den gelecek suyun barış suyu olarak görülebileceğine, su konusunun Kıbrıs meselesinin çözülmesinde ve bir anlaşmanın sağlanmasında faktör olarak kendini gösterebileceğine işaret etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Amcaoğlu, Cihan Haber Ajansı’nın “Su Projesi” konusundaki sorularını yanıtladı.

Amcaoğlu, su projesinin KKTC halkının hem içilebilir suya kavuşmasını sağlayacağını, hem de insanların yaşam kalitesini arttıracağını ve tarımsal faaliyetlerde kullanılacak olmasının sektörler için önemli bir gelişim sağlayacağını ifade etti.

Koşulların uygun olması halinde bu suyun barış suyu olarak görülebileceğini belirten Amcaoğlu, su konusunun Kıbrıs meselesinin çözülmesinde ve bir anlaşmanın sağlanmasında bir faktör olarak kendini gösterebileceğini söyledi.

Güney Kıbrıs’ın hem su sıkıntısı hem de ekonomik açıdan da sıkıntıları olduğunu belirten Amcaoğlu, Güney Kıbrıs’ın suya bundan sonra daha fazla ihtiyacı olacağını ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti tarafından yapılan açıklamalara da dikkat çekerek Güney Kıbrıs’ın sudan yaralanmak istemesi durumunda destek vermeye hazır olduklarını belirttiklerini kaydeden Amcaoğlu, KKTC’ye verilecek su kapasitesine dokunmadan gelecek olan ek bir kaynağı Güney’e aktarabileceklerini ekledi.

Editör: TE Bilisim