Bayrak Haber’de proje ile ilgili gelişmeleri aktaran Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Amacaoğlu, projenin uygulamasının öngörülenden hızlı ilerlediğini söyledi.

Amcaoğlu, Geçitköy Barajı’nın planlanandan 5 ay önce tamamlanacağını, baraj ile borunun KKTC’ye ulaşacağı nokta arasındaki hattın döşenmesi için kazı çalışmalarının yapılmakta olduğunu açıkladı.

Suyun KKTC dağılımını sağlayacak ishale hattı için ihale sürecinin de tamamlandığına da işaret eden Amcaoğlu, hattın yapımına hafta içinde başlanacağını duyurdu.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, Sabah Haber’in konuğu olarak Türkiye’den KKTC’ye boruyla su getirilmesi projesine ilişkin soruları yanıtladı.

Amcaoğlu, proje kapsamında Türkiye’den gelecek olan suyun, Geçitköy barajına kadar olan kara bağlantısını sağlayacak olan boruların döşeneceği, kazıların devam ettiğini söyledi.

Bu hatta kullanılacak olan boruların KKTC’ye geldiğini ve gereken bölgelere sevkinin tamamlanmak üzere olduğunu anımsatan Amcaoğlu, baraj çalışmaları ile boru hattının paralel süreçte tamamlanacağını vurguladı.

Bakan Amcaoğlu, deniz hattındaki boruların döşenmesine ise yaz aylarında başlanacağını kaydetti.

Türkiye’den gelecek suyun içme ve kullanım amaçlı KKTC dağılımını sağlayacak ishale hattı için ihale sürecinin de tamamlandığına dikkati çeken Amcaoğlu, hattın yapımına hafta içinde başlanacağını açıkladı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Amcaoğlu, gerek baraj yapımı gerekse hatların döşenmesi çalışmalarında KKTC’den firmaların yer aldığına dikkati çekti.

Bakan Amcaoğlu bir soru üzerine Türkiye’den gelecek suyun tüketiciye yansıyacak olan fiyatının yerel kaynaklardan elde edilen suyun fiyatından farklı olmayacağı düşüncesinde olduğunu da belirtti.

Editör: TE Bilisim