Havadis Gazetesi’nde 7 Ocak 2019 tarihinde yayınlanan, Başaran Düzgün’ün yazarı olduğu köşe yazısında yer alan, kurumumuza ve şahsıma yönelik yanlış ima ve ithamlar nedeni ile, işbu basın açıklamasını KKTC kamuoyuna yapma gereği doğmuştur.

Havadis Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Başaran Düzgün, “Yaşanan Tehlikenin Farkında Mısınız?” başlıklı köşe yazısının ilk paragrafında Türk Kızılayı KKTC Temsilcisi olarak şahsımın veya temsilciliğimizin, Aralık ayının son günlerinde, toplam bedeli 110 bin Euro olan 2 adet BMW araç satın aldığını ve ayrıca da hesaba 50 bin Euro geçmiş olduğunu yazdı.

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği, 11 Aralık 2018 tarihinde temsilciliğimize yaptığı yazılı bir başvuru ile, KKTC genelinde 5 Aralık 2018 Çarşamba günü itibariyle başlayan yoğun yağış sonucu oluşan sel felaketinde, araç eksiklikleri nedeni ile müdahalelerde sıkıntılar yaşandıklarını belirtmiş ve temsilciliğimizden iki adet 4x4 Pick-Up araç talep etmiştir.

Söz konusu talep sonrasında temsilciliğimizin Ankara’daki merkezimizle yaptığı görüşmeler üzerine, Türk Kızılay Derneği Genel Müdürlüğü, 19 Aralık 2018 tarihinde söz konusu ihtiyacı gidermek amacıyla, temsilciliğimiz kanalı ile Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği’ne gereken araçların alınması ile ilgili masrafların üstlenilmesine dair karar almıştır.

Bu karar üzerine, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği, KKTC’de araç tedariki yapan 4 büyük şirketten teklif almış ve en uygun teklifi yapan Çangar Motors Co. Ltd.’den adeti 24,500 Euro olmak üzere iki adet Ford Ranger marka 4x4 Pick-Up satın almıştır. Söz konusu araç koçanları Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği adına kaydedilmiş ve araçlar teslim alınmıştır. Türk Kızılay Derneği’nin yaptığı yardım sonucunda, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği artık muhtemel bir sel felaketinde veya benzer bir afet durumunda, yardımlarını KKTC halkına çok daha etkin bir şekilde yapabilecektir.

Bilinmesini isteriz ki, talep edilmesi halinde, temsilciliğimizin ve şahsımın tüm banka hesap kayıtları ile malvarlıklarına ilişkin tüm belgeleri, ayrıca tüm dernek kararlarını paylaşabileceğimizi bildiririz.  Konunun, gerekli hukuksal değerlendirmeyi yapması için, kurum avukatımız Av. Ulaş Nazım’a havale edildiğini belirtmek isteriz.

Yukarıda verilen bilgiler ışığında, Havadis Gazetesi’nde çıkan bahse konu yazının yanlış, yanıltıcı bilgiler ve imalar içerdiğini, ilgili gazetenin, bu yayınla ilgili düzeltme ve özür yayınlaması talebimiz olduğunu  KKTC kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.

Recep Günaydın

Türk Kızılay Derneği

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Temsilcisi

Editör: TE Bilisim