Tunalı, ülkede birçok yasadışılık ve usulsüzlüğün üzerinin örtülmeye çalışıldığını, rant ve soygun düzeninin halen devam ettirilmeye çalışıldığını iddia ederek, söz konusu usulsüzlüklerle ilgili Sayıştay, Başsavcılık ve polise yaptıkları ziyaretlerden sonuç alamadıklarını söyledi.

Tunalı bugün SODEP yetkilileriyle birlikte Lefkoşa Sarayönü’nde basın açıklaması yaptı.

“Ülkede sorgulanabilir bir düzen olmadığından dolayı bu tür olayların günlük yaşama girdiğinin” altını çizen Tunalı, mevcut düzenin değişmesi için 40 yıldır adım atılmadığını, düzeni kuranların da değiştirme düşüncesi taşımadığını savundu.

Kapatılan Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) dosyalarının Meclisin tozlu rafları arasında durduğunu dile getiren Tunalı, KTHY’yi Meclisin içindeki zihniyetin batırdığını iddia etti.

Batan bankaların sahiplerinin yüz milyarlarca lirayı devlete ödemediğini, Ercan Havalimanı özelleştirmesi sonrasında yaşananların hesabının verilemediğini kaydeden Tunalı, KIB-TEK konusunda “Milyon dolarların havada uçuşmasına kim dur diyecek?” sorusunu sordu.

Lefkoşa Türk Belediyesi, Girne Belediyesi, Toprak Ürünleri Kurumu, 2013 Yılı Mehmetçik Belediyesi, 2014 Yılı Karayolları Bitüm Stoku ve bunlar gibi onlarca dosyanın henüz sonuca ulaştırılmadığını belirten Tunalı, bu dosyaların bir kısmının Poliste, bir kısmınınsa Savcılıkta olduğunu kaydetti.

Tunalı, söz konusu dosyaların Sayıştay tarafından denetlenip, işlem yapılması için Başsavcılığa gönderildiğini; bu dosyaların akıbetinin şu an için bilinmediğini söyledi.

Tunalı, SODEP olarak halk adına bu dosyaların sonucunun halkla paylaşılması için, gerekli adımların, Başsavcılık tarafından sonuçlandırılması ve kamuoyuna açıklanmasını istediklerini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim