Hükümet zihnen, madden ve fiilen iflas etmiştir. Artık iş gören merkezi yönetimin yerinde bir grup kurultaysevici ve sorumsuz vardır. İşte bu hükümetin doğal faaliyetleri sonucu ortaya çıkan binlerce ton pislik hızla Kanlı Dere üzerinden Mağusa’ya doğru gelmektedir. Bu ise Kıbrıs’ın incisi Mağusa plajlarını, DAÜ’yü, doğa için hayati öneme sahip göllerimizi tehdit etmektedir. Atıkların Mağusa’ya ulaşması durumunda Mağusa’da çok ciddi hastalıklar ve çevre felaketleri boy gösterecektir.

Bu tehlikeyi gören ve daha önce hükümeti defalarca uyaran Mağusa Belediyesi ve Başkanı Oktay Kayalp, gelen atıkların durdurulması için dere yataklarına bent kurmuştur. Bundan sonra tek yapılması gereken hapsedilen birikintilerin kontrollü bir şekilde ıslah edilmesiydi. Ancak artık ne yaptığını bilmeyen hükümet, söz konusu bendin yıkılmasına karar vermiştir. Bu bendin Cuma günü ilgili bakanlık tarafından yıkılması planlanmaktadır. Durum açık ve nettir: eğer susarsak bu pislik sessizce oturduğumuz evimizin kapısının altından girip bizi vuracaktır. O zaman direnmeliyiz! Her yöntemi kullanarak direnmeliyiz. Çevre örgütlerine, Mağusalı örgütlere, Belediye’ye ve Başkanı Oktay Kayalp’a sahip çıkarak direnmeliyiz. Hangi partiden olursak olalım direnmeliyiz.

Mağusa Belediyesi, Mağusa sahipsiz değildir! Hükümete önlem alması için imkân yaratmasına rağmen hedef gösterilen Mağusa Belediyesi yalnız değildir. Tüm halkımızı örgütlerimiz ve Belediye etrafında kenetlenmeye, direnmeye çağırıyoruz.
Aklını kaybeden bu hükümet gitmedikçe doğamıza, şehirlerimize, ekonomimize, göllerimize, plajlarımıza rahat yoktur.

DAÜ-SEN

Editör: TE Bilisim