TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Türk Ajansı Kıbrıs’ı (TAK) ziyaret ederek, TAK Yönetim Kurulu Başkanı Emir Ersoy ve Müdür Doç. Dr. Neriman Saygılı’yla görüştü.

Büyükelçi Akça’nın gezerek, personelle sohbet ettiği bir saati aşan ziyaret sırasında, bazı yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Akça, ziyaretin ardından inşaatı uzun süredir duran ve karkas halinde bulunan TAK’ın yeni binasında incelemeler yaptı. Akça ve beraberindeki heyete Ersoy ve Saygılı’nın yanı sıra bazı yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

SAYGILI

TAK Müdürü Neriman Saygılı, Akça ile görüşmeden önce yaptığı açıklamada, TAK personelinin Kıbrıs Türkü’nün sesini duyurmak için büyük emek verdiğini belirtti.

Büyükelçiliğin de Türkiye’nin KKTC’deki sesi olduğunu ifade eden Saygılı, ajansın çalışma şekli ve sıkıntıları hakkında bilgi verdi.

AKÇA

TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Saygılı’nın daveti için teşekkür ederek, bunun aynı zamanda bir iade-i ziyaret olduğunu belirtti.
TAK binasına önceden de geldiğini ve yetersizlikleri hakkında bilgi sahibi olduğunu dile getiren Akça, “Tüm eksiklere rağmen personel yıllardır aynı azimle çalışıyor” dedi.

Akça, TAK’ın mekan sıkıntısının sürekli olarak gündemlerine getirildiğini belirterek, yapımına başlanan ve tamamlanamayan binayı da görmeyi arzuladıklarını kaydetti.

BİNANIN YARIM KALMASI YAZIK

Büyükelçi Alça, TAK’taki görüşmeden sonra BRTK yanında bulunan karkas halinde bulunan TAK binası inşaatında incelemelerde bulundu.

Binanın altyapısı ve planı hakkında bilgi alan Akça, böyle bir binanın tamamlanamamasının ve atıl kalmasının üzücü olduğunu söyledi. Akça, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, kaynak ayırma ve binanın tamamlanmasına yardımcı olmak istediklerini vurguladı. 
Editör: TE Bilisim