TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs’taki tüm barışseverleri, barışa susayanları, barış gönüllülerini yarın Lokmacı-Lefke Hanı’ndaki iki toplumlu ortak etkinliğe katılmaya davet etti.

Yazılı açıklamasında, son yıllarda iki toplumdaki siyasi parti, sivil toplum örgütleri ve benzeri kurum kuruluşların “1 Eylül Dünya Barış Günü’nü” birlikte kutlamalarının, oldukça anlamlı olduğunu dile getiren Özyiğit, bunun her iki toplumdaki barış istencinin en açık göstergesi olduğunu belirtti.

Dünyanın sevgi, barış ve huzura ihtiyacı olduğunu kaydeden Özyiğit, “Ortadoğu’da akan kanın derhal durdurulması, Anglo-Amerikan emperyalizmine ve onun Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde bölgeyi kan gölüne dönüştürmesine” sessiz kalınmaması gerektiğini kaydetti.

Özyiğit açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İşte böylesi bir coğrafyanın hemen yanı başında olan ve enerji kaynaklarının odak noktasında bulunan ülkemizde kalıcı barışa bu nedenle şimdi her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır. Bu bağlamda TDP olarak biz, geçtiğimiz günlerde her iki toplum liderini (Eroğlu ve Anastasiadis) ziyaret ettik ve barış istencimizi bir kez daha ilettik. Şu açıkça bilinmeli ve artık ayak oyunlarından vazgeçilmelidir. Barışa ulaşmak için yeni arayışlara gerek yoktur. Bu güne kadar varılan mutabakatlarla 11 Şubat tarihli ortak açıklama metni son derece doğru ve anlamlı bir zemindir. O halde önemli olan niyettir. Eğer geçmişte yaşanan acıların bir daha yaşanmasını istemiyorsak, eğer yanı başımızdaki çatışmaların ülkemize sıçramasından endişe ediyorsak bir an önce kalıcı barışa ulaşmak için hep birlikte var gücümüzle çalışmalıyız.”

KKTC’de bir iç huzura ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Özyiğit, KKTC’nin dayatma paketlerle yönetildiğini, her türlü kaçakçılığın merkezi haline geldiğini ve sorma gir hanına döndüğünü savundu.

Kriminal olayların ve soygunların her geçen gün daha da arttığını, tüm sektörlerde huzursuzluğun had safhada olduğunu ileri süren Özyiğit, “Göç Yasası’na mahkum edilen gençlerimiz ülkeden göçe zorlanmaktadır. Öte yandan Hükümetin ‘uyduruk anayasa paketi’ halk tarafından şiddetle reddedilmiştir. Bu bağlamda halkımızın Geçici 10. Maddenin kaldırılacağı sivil-demokratik bir anayasaya ihtiyacı olduğu apaçık ortadadır. Ayrıca Kıbrıslı Türkler, kendi evinin efendisi olma, kendi kararlarını kendisi alma ve kendi ayakları üstünde durma mücadelesi vermektedir” dedi.
Editör: TE Bilisim