Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO), esnaf ve zanaatkarların işlerinin elinden alındığı ve bu mesleklerde yetkili olmayanların da faaliyet gösterdiği gerekçesiyle dün Gazimağusa’da “İşimize Sahip Çıkıyoruz” sloganıyla başlattığı eylemi, bugün de devam ettirdi.

Özkam Nakliyat Ltd. Şti. lokalinde toplanan kamyoncular, izinsiz taşımacılığı protesto etmek amacıyla araçlarına, sloganların yazıldığı dövizler asarak ve korna çalarak şehir turu attı.

Bir anda trafiğe çıkan 50 kamyon, trafiğin de sıkışmasına neden oldu. Polisin geniş güvenlik tedbiri aldığı eylemde kamyoncular Sakarya Çemberi, DAÜ Çemberi, Anıt Çemberi ve Canbulat Kapısı güzergahını izleyerek eylemlerini Serbest Liman’da sonlandırdı.

Eyleme dün olduğu gibi bugün de,  Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Birleşik Taksiciler Birliği, Gazimağusa Yeni Taksiciler Birliği, Özkan Nakliyat Şirketi, Şehiriçi Halk Otobüsleri İşletmecileri, Kıbrıs Türk Oto Tamirciler Birliği ve Kıbrıs Türk Sıhhi Tesisatçılar Birliği destek verdi.

TULGA: “ÜLKE ARTIK DAĞ BAŞINA DÖNDÜ”

KTEZO Başkanı Hürrem Tulga, eylemin ardından yaptığı basın açıklamasında  “İşimizi, mesleğimizi yıllardır bizden başka herkes yapıyor, işimizi, mesleğimizi yapmak istiyoruz” dedi.

İşini, mesleğini yapamayan bir toplumun kendini geleceğe taşıyamayacağını söyleyen Tulga, su projesinde kullanılacak boruların devletin ve kamu kurumlarının gözü önünde izinsiz ve plakasız araçlara taşıttırılmasının tam bir yasa dışılık, engel olunmamasının da ülkenin artık “dağ başına” dönüştüğünün kanıtı olduğunu ileri sürdü.

Pek çok iş kolunda işlerin izinsiz ve ehliyetsiz yapıldığını söyleyen Tulga, “Ülkenin 3-5 firmanın varlığına kaldığını ve bunun da bütün toplumun da fakirleşmesine yol açtığını” söyledi.

Tulga, Gazimağusa’daki dün ve bugün gerçekleştirdikleri eylemlerin, ülkedeki tüm eylemlerin bir parçası olduğunu belirterek, eylemlerine tüm ilçelerde devam edeceklerini esnaf, zanaatkar ve üreticilerin birliğiyle sonuca gideceklerini ifade etti.

Tulga, eylemler çerçevesinde işyerlerine binlerce afiş asıldığını belirterek, “Herkes sorumluluğunu bilecek ve elini taşın altına koyacak. Bu ülkede yaşamak istiyoruz” diye konuştu.

Devletin yapması gerekenin; vatandaşın haklarını tanıması olduğunu söyleyen Tulga,, “Devlet gerekeni yapmak için halkına kulak versin, başka  yerlere değil” dedi.

Editör: TE Bilisim