ANİ GAYRİ TABİİ ÖLÜM
24.08.2016 tarihinde, saat 08:30 sıralarında, Girne’de, Tülay DOĞRUER (K-56) ikametgahı içerisinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitirmiştir. Lefkoşa’da Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde adı edilenin cesedi üzerinde yapılan otopsi neticesinde, ölüm sebebinin “kalp yetmezliği” sonucu olduğu tespit edilmiştir. Soruşturma devam etmektedir.

KANUNSUZ UYUŞTURUCU MADDE (SENTETİK CANNABİNOİD) TASARRUFU (GELİŞME)
21.08.2016 tarihli basın bülteninde, 20.08.2016 tarihinde, saat 16.00 sıralarında, Girne’de O.Ş.(E-30)’nin kullanımında bulunan aracın hız limitini aştığı gerekçesi ile trafik ekipleri tarafından durdurulduğu sırada, tasarruflarında bulunan uyuşturucu maddeyi araç dışına attıkları, araçta yolcu olarak bulunan U.Ç (E-28)’nin kaçmaya teşebbüs ettiği sırada yakalandığı ve O.Ş.(E-30) ile Y.E.K.(E-26)’nin araç ile olay yerinden kaçtıkları ve arandıkları bildirilmişti. Bahse konu şahıslar tespit edilerek tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

SAHTE RESMİ BELGE DÜZENLEMEK VE SAHTE RESMİ BELGEYİ TEDAVÜLE SÜRMEK
24.08.2016 tarihinde, saat 23.00 sıralarında, Lefkoşa’da Metehan Kara Giriş Kapısında, Ö.F.A. (E-25) daha önceden sahtelemiş olduğu başka bir şahıs adına düzenlemiş olduğu Bulgaristan kimlik kartını görevli memura vermek suretiyle tedavüle sürüp belgede adı geçenin kimliğine bürünmüştür. Bahse konu şahıs tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

HUZUR OPERASYONU
24.08.2016 tarihinde, 19.00-23.00 saatleri arasında, Lefkoşa Polis Müdürlüğü sorumluluk sahasında asayiş ve trafik operasyonu düzenlenmiştir. Operasyon kapsamında bölgede faaliyet gösteren kumarhaneler, gece kulüpleri, bahis evleri ve alkollü içki satışı yapan yerler denetlenmiş ve kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak toplam yedi kişi tespit edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılmıştır. Trafik ekiplerinin yaptıkları denetimler sonucu 692 araç kontrol edilmiş ve suç işlediği tespit edilen 305 araç sürücüsü hakkında ileri işleme gidilmiştir. Çeşitli suçlardan dolayı toplam 28 araç trafikten men edilirken, iki kişi ise tutuklanmıştır.


PGM – BASIN SUBAYLIĞI
Editör: TE Bilisim