Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Dürüst görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, trafikte yol güvenliğini artırmaya yönelik olarak, yasal mevzuatta bazı değişikliklerin yapılması noktasında mutabakata varıldığını, teknik ekiplerin yapılacak olan yasal düzenlemeler üzerinde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüreceklerini, kısa süre içerisinde bazı değişikliklerin söz konusu olacağını belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, polis teşkilatı ile Bakanlığın ortak yürüttükleri bu çalışmalar neticesinde ortaya çıkacak olan yasal düzenlemeler ile trafikte güvenliğin daha da artırılacağına olan inancını belirtti.

Düzenlemeler ile ilgili ileriki günlerde açıklamalarda bulunacağını söyleyen Bakan Dürüst, “Toplantının esas amacı, trafikteki denetimlerin ve uygulanan ceza sisteminin bir kez daha ele alınarak, değerlendirmekti” dedi.

KAÇAK TAŞIMACILIK

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu ile yaptıkları toplantıda ayrıca kaçak taşımacılık konusunun da ele alındığını belirterek, “kaçak taşımacılığın önüne geçmek amacı ile sıklaştırdığımız denetimlere ve yaptığımız çağrılara rağmen, kaçak olarak taşımacılık yapıldığını gözlemliyoruz. Bu noktada, yasa çalışmaları çerçevesinde, kaçak taşımacılığı önlemeye yönelik olarak da, yaptırım gücü yüksek, caydırıcı yasal düzenlemeler de gündemimizdedir” dedi.

Tüm bu çalışmaların sonunda, trafik cezalarında ciddi değişiklikleri içeren bir yasal düzenlemenin ortaya çıkacağını belirten Bakan Dürüst, trafikte güvenliğin arttırılması için hem alt yapı hem de yasal çerçevede düzenlemeler yapma kararlılığında olduklarının altını çizdi.

Dürüst, Ankara ziyaretinde Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile ikili görüşmenin yanı sıra heyetler arası toplantıda da bir araya geldiklerini belirtti.

Dürüst, “Bizden giden tüm projelere olumlu bakılmıştır. Dolayısıyla 2017 yılı, ulaştırma konularında ortaya koymuş olduğumuz tüm projelerin hayata geçirileceği bir yıl olacaktır. Bakan Ahmet Arslan ile yapmış olduğumuz ikili görüşmede de, Ulaştırma Bakanlığımız bünyesinde bulunan tüm konularda, çağı yakalayabileceğimiz alt yapı yatırımlarının sağlanacağı konusunda da mutabakata vardık” dedi.
Editör: TE Bilisim