TKÖD’den yapılan açıklamaya göre, saat 09.30’da Şht.Tuncer İlkokulu’ndan başlayacak yürüyüş; “yetkililerin yol planlanmasını çocuk, yaya ve bisikletlilere göre yapmaması, araç sürücülerinin ise çocukları koruyan şekilde araç kullanmamasına” farkındalık yaratma yanında hem yetkililer hem de sürücülerin dikkatlerini çekmek için yapılacak.

Etkinliğe, trafikte yakınını kaybedenler, trafik mağdurları ve halkın da katılabileceği belirtildi.

“TRAFİKTE BENİ FARKET ÇÜNKÜ BEN ÇOCUĞUM, YAYAYIM, BİSİKLETLİYİM, MOTORLUYUM, ENGELLEYİM, YAŞLIYIM”

Etkinlikte; “trafikte beni fark et çünkü ben çocuk, yaya, bisikletli, engelli ve yaşlıyım” teması işlenerek, sürücülere mesaj verilecek.

Yürüyüş etkinliğinde, slogan ve pankartlar eşliğinde; H.Ilgaz Sokak, Ahmet Tansol Sokak, Bedrettin Demirel Caddesi, Osman Paşa Caddesi güzergahı izlenecek ve Mehmet Akif Caddesi’nde (Dereboyu) Kemerli Çarşı yanındaki otoparkta konuşmalarla tamamlanacak.

Trafik Kazalarını Önleme Derneği “2016 Trafik Haftası” etkinlik programı şöyle devam edecek:

“5 Mayıs saat 09.30’da Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) 4. İlkokullar arası Trafik Bilgi Yarışması düzenlenecek. Yarışmaya, Gönyeli İlkokulu, Gazi İlkokulu, Şehit Hasan Cafer İlkokulu, Lefke İstiklal İlkokulu ve Dipkarpaz İlkokulu katılacak.

6 Mayıs saat 09.30’da Kuzey Kıbrıs Turkcell Trafik Eğitim Parkı şiir yarışması düzenlenecek.

Yarışmaya, Hamitköy Dr. Fazıl Küçük İlkokulu, Dörtyol İlkokulu, Çamlıbel Aysun İlkokulu, Zümrütköy İlkokulu ve Büyükkonuk İlkokulu katılacak.

Etkinliğe, trafikte yakınını kaybeden, trafik mağduru ve halk katılabilecek.
Editör: TE Bilisim