Trafik güvenliğiyle ilgili Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplantısının ardından hazırlanan öneriyi TDP milletvekilleri Zeki Çeler ve Hüseyin Angolemli, CTP milletvekilleri Erkut Şahali ve Fazilet Özdenefe sundu.

TDP milletvekili Zeki Çeler, kriz masasının oluşturulmasının önemine işaret etti. Çeler, trafik kazalarında ciddi kayıplar yaşandığını bunun artık önlenmesi gerektiğini belirtti.

Trafik kazalarında 1888 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Çeler, “Kriz masası oluşturulması için 1888 sebebimiz var” dedi.

Çeler, Trafik Dairesi kurulduğunu ancak kazaların devam ettiğini, bunun dairenin yetersiz olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Trafik Güvenliği Kriz Masası’nda her siyasi partiden temsilcinin yer alacağını söyleyen Çeler, bu şekilde sorumluluğun paylaşılacağını belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Trafik Masası kurulmasına olumlu oy vereceklerini söyleyerek, ölümlerin önüne geçilmesini istediklerini söyledi.

UBP milletvekili Zorlu Töre 1975 yılından bugüne 1888 kişinin hayatını kaybettiğinin söylendiğini, 1975’ten önce de trafik kazalarında insanlar öldüğünü bu tanımlamanın doğru olmadığını belirtti. Töre, kazalarda ölümlerle Barış Harekatı’nda ölenlerin karşılaştırılmasını eleştirdi.

CTP milletvekili Erkut Şahali, trafik kazalarının herkesin yarası olduğunu belirtti. Yaranın tedavisi ile ilgili de ortak akıl arandığını dile getiren Şahali, ad hoc komite kurularak konunun ele alınmasının önemli olduğunu kaydetti.

Şahali, bu konuda toplum ve ülkeyi bölen açıklamalar yapılmasının, siyaset malzemesi haline getirilmesinin doğru olmadığını belirtti. 
Tezkere oybirliğiyle kabul edildi.

Editör: TE Bilisim