Töre, KKTC’de ekonomik kriz derinleşirken hükümetin büyük ortağı olan CTP Genel Başkanı Mehmetali Talat’ın muhtemel bir anlaşmada su yönetimin federal hükümete bırakılacağı yönündeki açıklamalarından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek Talat’ın açıklamalarının çok tahlisiz bir açıklama olduğunu belirtti.
Töre şu açıklamayı yaptı;
‘’KKTC’de suyun yönetimi özelde mi, kamu-özel ortaklığında mı, kamuda mı tartışmaları yapılıp, Asrın Projesi’nin değerini küçültmeye yönelik bazı merkezlerin çalışmalarını üzülerek görmekteyiz. Anavatana Türkiye’nin tamamen katkıları ile Kıbrıs Türk halkına can suyu verecek olan bu proje üzerindeki tartışmalar bir an önce son bulmalıdır. Geçmişte birçok kit kuruluşunu yönetemeyen bazı kişilerin şimdi yaptıkları değersiz açıklamaları su temin projesinin üzerine gölge düşürmektedir.
‘’Ankara, ne memurunu ne askerini istemiyoruz’’ diyenler aslında Türkiye’den gelecek olan suya da karışıdırlar. Su bize refah ve zenginlik getirecektir. Kuralıktan dolayı bozulan ekolojik denge yeniden tabiat güzelliklerine dönüşecek, üretimi artıracak, ekonomiye can katacak ve hareketlilik getirecektir. Sulama suyu olarak kullanılmaya başlandığı zaman da yüzlerce istihdam imkanı yaratacaktır.
Mehmetali Talat’ın açıklarlarını çok ciddi bir talihsizlik olarak görmekteyiz. Hükümet krizine yol açabilir ifadesini de not ediyoruz. 31 Ekim’de yapılacak olan Kurultay’da Genel Başkanlığa seçilmem halinde partinin yetkili organları ile bu hükümetin yola devam edip, etmeyeceği yeniden değerlendirilecektir. Kıbrıs konusundaki çok ciddi ayrılıklar yaşanmaktadır. Bu yüzden hem Kıbrıs konusu hem de Asrın Projesine bakış açımız ciddi şekilde değerlendirilecektir. Bir anlaşma metni çıkmadan ona evet diyen bir hükümet bu yola nasıl devam edecektir. Bu ciddi bir sorundur. ‘’
 
Editör: TE Bilisim