Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Azerbaycan'da 26 Şubat 1992'de 613 kişinin Ermenilerce katledildiği Hocalı Soykırımı'nda hayatını kaybedenleri anmak amacıyla İstanbul’da düzenlenen programa katıldı.

Altınbaş Üniversitesi ve Islahatçı Gençler Birliği tarafından düzenlenen "Hocalı'yı Anma" Programı’nda konuşan Töre, Türk olduklarını ve bundan da şeref duyduklarını söyledi.

Türklerin dünyanın neresinde olursa olsun bir ve beraber olduğunu aktaran Töre, "Hocalı'da meydana gelen bu katliam, 26 yıl önce hepimizin yüreklerini dağladı. O gündür bugündür, her yıl anma etkinlikleri düzenleniyoruz." dedi.

Töre, işgal edilen Azerbaycan toprakları için güvenlik ve iş birliği konferansı düzenlendiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Konferans iki defa düzenledi ve Azerbaycan'a 'merak etme biz bir yolunu bulacağız ve bu işgal altındaki toprakların iade edilmesini ve işgalin sona vermesini sağlayacağız.' dediler. Ancak 26 yıl geçti aradan, iki defa toplandı Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Konferansı, üçüncü toplanamadı. Neden? Çünkü o konferansın üyeleri, Ermenistan'la aynı düşüncedeler, aynı paylaşım içindeler. Söz konusu olan Türk ise Türk milleti ise onlar birlik ve beraberlik içindeler. Dünya 5'lerin ötesinde daha büyüktür. Sürekli olarak Türk milletinin aleyhine, gelişmeye ve büyümeye çalışıyorlar. Peki bizler ne yapıyoruz? Avrupa Birliği var, Amerika Birleşik Devletleri, Avrasya Birliği, İskandinav Ülkeleri Birliği, Arap Birliği, Afrika ülkeleri için Afrika Birliği var. Biz de Türk devlet ve toplulukları olarak, daha büyük bir dayanışma içerisine girmek mecburiyetindeyiz."

Töre, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olanlara da Allah'tan rahmet diledi.

Editör: TE Bilisim