Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay'ın Cumhuriyet Meclisi'nde bir müsteşar ve 3 müdürü görevden almak  istediği gerekçesiyle Cumhurbaşkanı'na bir mektup göndererek bunun tamamen siyasi nedenlerden dolayı olduğunu ifade etti.

Töre'nin, Akıncı'ya gönderdiği mektup şöyle;

"Sayın Mustafa Akıncı,

Cumhurbaşkanı.

Cumhuriyet Meclisinde 4 kritik noktada görev yapan Müsteşar ve Müdür kadrolarında bulunan kişiler, tamamen partisel nedenlerle görevden alınmak istenmektedir.

Bu kişiler, teknik kadrolarda görev ifa etmektedirler ve partisel olarak herhangi bir görüntü ve davranışları olmamıştır. Meclis içerisinde ciddi bir huzursuzluk kaynağı olacak olan görevden alınmalar, Meclis çatısı içerisinde huzursuzluğa neden olacaktır. Cumhuriyet Meclisi, hükümet üstü bir görev ifa etmektedir ve bir Bakanlık düzeyinde düşünülmemeli ve bu şekilde ele alınmamalıdır.

Kanaatimiz, Meclis Başkanı Sn. Teberrüken Uluçay, Meclisi bir bakanlık olarak düşünmektedir ve bu konumlara getirilmek istenilen kişilerin parti militanı oldukları bilinmektedir. Meclis tüm partilere hizmet veren bir kurum olduğu gerekçesiyle böyle bir davranış kabul edilemez.

12 Milletvekiline sahip Cumhuriyetçi Türk Partisi Meclis Başkanının, bu şekilde bir tasarrufta bulunması Meclisteki iç ahengi ve çalışma düzenini olumsuz yönde etkileyecektir.

Bu konunun hassasiyetini Yüce Makamınıza iletir; bu hususu çok yönlü olarak değerlendirilmesini bilgilerinize arz ederim.

Saygılarımla

Zorlu TÖRE

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclis Başkan Yardımcısı"

Editör: TE Bilisim