Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN), Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Danışma ve İzleme Konseyi’nin bir an önce faaliyete geçirilmesini istedi.

Sendika, “nefret cinayeti” olarak nitelendirdiği LGBT bireyi cinayetlerini kadın cinayeti gibi insanlık dışı iğrenç gördüğünü vurgulayarak faillerinin en ağır cezalarla yargılanması gerektiğini de belirtti.

Kamu-Sen Basın, Yayın ve Dış İlişkiler Sekreteri Ayşe Özdemirağ, yazılı açıklamasında, Türkiye’de yaşanan bir cinayete atıfta bulunarak bunu görmezden gelemeyeceklerini kaydetti.

“ÜLKEDE YAŞANMAMASI İÇİN…”

Özdemirağ, toplumu gruplara bölen ayrımcı düşüncelerin nefretle beslenerek cinayete dönüşen bu tür eylemlerin ülkede yaşanmaması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde 2014 yılında oluşturulan ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin hayata geçirilmesini talep etti.

Özdemirağ ayrıca sendika, daire teşkilatında bulunan ve sivil toplum örgütleriyle birlikte oluşturulan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Danışma ve İzleme Konseyi’nin de bir an önce faaliyete geçirilmesini istedi.

Editör: TE Bilisim