Akıncı bugün, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı görevini devredecek Fatih Yarımbaş ve görevi devralacak olan Erdoğan Çelebi’yi kabul etti.

YARIMBAŞ

Fatih Yarımbaş kabulde yaptığı konuşmada, 2 yıl boyunca Sivil Savunmayı daha iyi yerlere getirmek için çalıştığını, bunu yaparken Cumhurbaşkanı Akıncı ve eşinden de destek gördüklerini dile getirdi.

“Yardımları için şükranlarımı arz ederim” diyen Yarımbaş, “KKTC büyük bir sevda olarak kalbimizde gidecektir” şeklinde konuştu.

Sözlerine “KKTC’yi hak ettiği yerde görmek isteriz. Sizin bu alandaki yapacağınız çalışmalarda başarılar dileriz” şeklinde devam eden Yarımbaş, Çelebi’yle daha önce çalıştığını, bu nedenle görevinde başarılı olacağından emin olduğunu anlattı.

ÇELEBİ

Erdoğan Çelebi ise konuşmasında, çalışmalara Yarımbaş’ın bıraktığı yerden, durmadan dinlenmeden devam edeceklerini anlattı.

Çelebi, “Verdiğiniz destekler ve vereceğiniz desteklerden ötürü şimdiden şükranlarımı sunarım” dedi.

AKINCI

Cumhurbaşkanı Akıncı ise Yarımbaş ve Çelebi’ye üstlenecekleri yeni görevlerde başarılar diledi.

“En büyük felaket o felakete hazır olmamaktan kaynaklanır” diye konuşan Akıncı, toplum ve devletin felaketlere hazırlıklı olmasının önemine değindi.

“Hazırlıksız yakalandığımız felakette küçük bir olay büyük bir felakete dönüşebilir, bunu yangında gördük” diyen Akıncı, bu noktada Sivil Savunmanın çalışmalarının büyük önem taşıdığını belirtti.

Yangın konusunda kısa süre önce toplantı yaptıklarını hatırlatan Akıncı, bu toplantıda Sivil Savunmanın rolünün taşıdığı önemin bir kez ortaya konulduğunu anlattı.

Yangın konusunda Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ile tatbikat yapılacağı bilgisini veren Akıncı, “O toplantıda önemli noktalara değinildi, temenni ederim oradan çıkan sonuçların gereklilikleri yerine getirilsin” dedi.

“TERÖR NEREDEN GELİRSE GELSİN KAYNAĞI NE OLURSA OLSUN ŞİDDETLE KINANMALI”

Kabulde yaptığı konuşmada dün gece İstanbul’da meydana gelen terör olayını kınayan Akıncı, “bu terör nereden gelirse gelsin kaynağı ne olursa olsun şiddetle kınanmalı” dedi.

“Terörün dili, dini, milliyeti, ırkı yok; hepsi aynı, hepsi de aynı derecede kınanmalı” diyen Akıncı, bu konuda güç birliği yapılmasının önemine değindi.

Bu olayın tam da Türkiye’nin dış ilişkilerinde iyiye doğru gidiş başlamışken ortaya çıkmasının manidar olduğunu dile getiren Akıncı, “Bir kez daha bunu şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim